Afasia-, dysartria- ja kielellinen erityisvaikeus -kortit

Afasia-, dysartria- ja kielellinen erityisvaikeus -kortit

Avainsanat:

Mikä?

Korttia näyttämällä henkilön, jolla kommunikaation haasteita, on helpompi toimia erilaisissa arkielämän tilanteissa. Kortteja on kolme: afasia-, dysartria- ja kielellinen erityisvaikeus -kortti.

Mitä sisältää?

Korttia näyttämällä henkilön, jolla kommunikaation haasteita, on helpompi toimia erilaisissa arkielämän tilanteissa. Kortteja on kolme: henkilöille, jolla on afasia, henkilöille, jolla on dysartria ja henkilöille, joilla on kielellinen erityisvaikeus.

Afasiakortissa on teksti: "Minulla on afasia, puhehäiriö. En pysty puhumaan sujuvasti. Myös kirjoittaminen ja lukeminen on hankalaa. Kuulen ja ymmärrän, kun puhutte rauhallisesti. Kiitos avusta!" 

Dysartriakortissa teksti: "Minulla on dysartria, puhehäiriö. Puheeni on sen vuoksi epäselvää. Ymmärrän puhetta normaalisti. Kiitos avusta!"

Kortissa teksti: "Minulla on kielellinen erityisvaikeus. En pysty aina puhumaan sujuvasti. Myös kirjoittaminen ja lukeminen on hankalaa. Ymmärrän paremmin, kun puhutte lyhyillä lauseilla, yhden asian kerrallaan. Kiitos avusta!

Kaikissa korteissa on lisäksi kääntöpuolella tilaa henkilön yhteystiedoille.

 

Kenelle?

Kortit ovat suunnattuja henkilöille, joilla on afasia, dysartria tai kielellinen erityisvaikeus. Jokaiselle ryhmälle on oma korttinsa.

Mistä saatavilla?

Kortit ovat maksullisia. Ne ovat tilattavissa Aivoliiton verkkokaupasta

Mistä lisätietoja?

Aivoliitto ry, puheterapeutti Piia Aro-Pulliainen, s-posti: piia.aro-pulliainen(at)aivoliitto.fi