Aina kannattaa unelmoida

Aina kannattaa unelmoida

KIRJOITETTU 29.4.2020
Yksi elämä -terveystalkoot kannustaa suomalaisia miettimään koronakriisin aikana, mistä saamme voimaa päivittäin ja mistä unelmoimme.

Unelmia voi jakaa somessa aihetunnisteilla #nautitaanpäivittäin #yksielämä #unelmientyöpäivä ja #unelmienetätyöpäivä.

–  Erityisen tärkeältä tuntuu nyt poikkeusoloissa muistaa unelmointi, jotta rajoitusten aiheuttaman epämukavuuden ja ahdistuksenkin vastapainona mielessä pyörisi mukavia ja kannustavia asioita, toivoo Yksi elämä -terveystalkoiden projektipäällikkö Marjut Niemistö.

Pienetkin ilon aiheet rankempinakin aikoina tuovat iloa ja piristystä päivään.

– Unelmat pitävät positiivisia asioita ja tavoitteita mielessä arjen aherruksen keskellä. Ne voivat ratkaisevasti vaikuttaa hyvinvointiimme ja edistää hyvää mieltä – joka puolestaan vaikuttaa terveyteenkin, Marjut Niemistö toteaa.

Yksi elämä -tiimi toivoo, että suomalaiset jakavat omia unelmiaan sosiaalisessa mediassa:
– Näinäkin aikoina onneksi saamme ja voimme unelmoida. Voimme miettiä, millainen olisi Unelmien päivä sitten, kun toiminta palaa normaaleille urilleen. Pienillä asioilla on merkitystä nytkin.
– Mikä tuo sinun (työ)päivääsi iloa ja pienen palan unelmaa juuri tänään?
– Pientä kivaa päivään/työpäivään!
– Minkälaisesta (työ)päivästä sinä unelmoit juuri tänään?
– Mikä piristi sinun (työ)päivääsi tänään?
– Mitä aiot tehdä, kun jälleen tapaat kaikki (työ)kaverisi kasvokkain?
– Aiotko muuttaa työssäsi jotakin, kun pääset takaisin työpaikalle?

Yksi elämä käyttää Unelmien-somejulkaisuissa (Instagram: yksielama, Twitter: @yksielama, Facebook: @yksielama) näitä aihetunnisteita:
#nautitaanpäivittäin
#unelmientyöpäivä
#unelmienetätyöpäivä
#yksielämä

Unelmien-postauksilla Yksi elämä osallistuu myös 24.huhtikuuta avattuun Suomi toimii -kampanjaan käyttämällä aihetunnisteita #suomitoimii #yhdessä.

Yksi elämä -terveystalkoot muistuttaa some-kampanjalla, että vuosittaista työhyvinvoinnin teemapäivää voi viettää myös etätyöoloissa. Unelmien työpäivä on tänä vuonna perjantaina 2. lokakuuta.

– Työpäivä voi olla monelle vapaaehtoistyön päivä, kotityön päivä, osalle meistä myös työn etsimisen päivä, muistuttaa Marjut Niemistö.