Ennätysmäärä osallistujia Unelmien työpäivässä

KIRJOITETTU 28.10.2020

Ennätysmäärä osallistujia Unelmien työpäivässä

Unelmien työpäivä 2.10. innosti osallistujia työpaikkojen live- ja etätapahtumiin ja kokoontumisiin.

Sadoissa työyhteisöissä eri puolilla Suomea vietettiin lokakuun alussa jälleen työhyvinvoinnin teemapäivää. Unelmien työpäivä 2.10. innosti osallistujia työpaikkojen live- ja etätapahtumiin ja kokoontumisiin. 
 
Korona-aika toi mukanaan haasteita ja lisäsi tapahtumien järjestäjien luovuutta. Unelmien työpäivän viettoon löydettiinkin lukuisia uudenlaisia tapoja. Koska sisätiloissa ei voinut kokoontua, keksittiin jyväskyläläisessä Valu Digital Oy:ssä pitää etkot nuotioillan muodossa. 
 
"Nuotiolla ollessa tuli hyödynnettyä myös metsän stressiä lievittävä vaikutus ja mukaan oli helppo ottaa myös perheenjäseniä. Oli piristävää nähdä työkavereita livenä ja myös perheenjäsenten mukana olo oli monen mielestä hyvä ajatus. Tällaisena aikana kaikenlainen arkisen aherruksen piristäminen on tärkeämpää kuin koskaan, kertoo henkilöstöpäällikkö Taina Hämäläinen
 
"Retken kohteeksi oli valittu helposti saavutettava, mutta sopivan syrjäinen paikka. Autolla tai bussilla pääsi ihan polun päähän ja reippaimmat saapuivat paikalle polkupyörillä. Polun pituus oli n. 400 m, joten se ei ollut kenellekään liian rankka. Makkaran lisäksi paistettiin vaahtokarkkeja sekä juotiin pullakahvit.
Varsinaista ohjelmaa ei ollut, aika kului nuotiota tuijotellessa ja kuulumisia vaihtaessa. Lapset saivat piilottaa metsään suklaakonvehteja ja antaa kaverin sitten etsiä ne. Nuotioillassa oli mukana alakouluikäisiä lapsiakin, ja kaikista nuorin osallistuja oli 8 viikon ikäinen Pompsi-koira", jatkaa Taina Hämäläinen.  
 
Valu Digital Oy oli onnettaren suosiossa, sillä se voitti Unelmien työpäivän osallistujien kesken arvotun 2 500 euron lahjakortin Work goes happy -työhyvinvointipalveluihin. 
Vielä ei ole päätetty, miten palkintoraha tullaan käyttämään. 
 
"Fyysiseen puoleen ja ergonomiaan on panostettu jo pitkään. Työntekijöille on esimerkiksi hankittu sähköpöydät ja keväällä etätöiden lisääntyessä halukkaat saivat myös kotitoimistoille sähköpöydän tai muun ergonomiakalusteen. Toimistolla ollessa kokoonnumme kaksi kertaa viikossa taukojumppaan. Sen lisäksi tarjolla on taukojumppasovellus, jota monet työntekijät jo käyttävätkin, lähinnä etäpäivinä", kertoo Valu Digitalin henkilöstöpäällikkö Taina Hämäläinen. 
 
"Olemme osallistuneet porukalla myös liikuntatapahtumiin kuten kirkkovenesoutukisaan ja juoksutapahtumaan. Yhteisöllisyyttä ja työntekijöiden kokonaisvaltaista hyvinvointia tuetaan ja työarkea toimistolla piristetään monenlaisilla tempauksilla ja juhlilla, esimerkiksi marraskuun räntäsateeseen ajoitetuilla Havaiji-juhlilla. 
Vapaa-ajalla tapahtuvaa palautumista tuetaan liikunta- ja kulttuuriseteleillä."

Palautteen antamisen merkitys kasvaa 

"Viime aikoina on kiinnitetty huomiota myönteisen palautteen ja kiitosten antamiseen ja sitä varten on Slackissa oma kanavansakin. Ilmapiiri halutaan pitää avoimena ja rentona ja huumoria viljellään paljon. Jokaiselle pyritään luomaan työnkuva, jossa hän pääsee hyödyntämään omia vahvuuksiaan ja kiinnostuksen kohteitaan," kuvailee työhyvinvoinnin kehittämisestä vastaava Taina Hämäläinen. 
 
Tallenteet Unelmien työpäivän esityksistä julkaistu 
 
Unelmien työpäivän päätapahtuma, Turun AMK:n tiloissa järjestetty työhyvinvointiaiheinen webinaari keräsi jo varsinaisen teemapäivän aikana yli 10 000 katsojakertaa. 
 
Kaikki viisitoista esitystä on jälkikäteen julkaistu tekstitettynä tallenteena Yksi elämän YouTube-kanavalla ja Unelmien työpäivä -sivustolla.

Yksittäisten esitysten kesto noin 20 minuuttia - sopivan mittaisia työhyvinvointiannoksia vaikkapa päivittäin nautittavaksi! 


Kuva: Taina Hämäläinen, Valu Digital Oy