Eri-ikäiset yhdessä liikkeelle - innolla mukaan Unelmien liikuntapäivään!

KIRJOITETTU 30.4.2019

Eri-ikäiset yhdessä liikkeelle - innolla mukaan Unelmien liikuntapäivään!

Koko Suomen yhteistä liikkumisen juhlapäivää, Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen perjantaina 10.5. Kuka tahansa voi järjestää iloisen liikkumisen tapahtuman ja olla mukana rakentamassa eri-ikäisten yhteistä liikkumisen juhlapäivää. Nyt on oikea aika ideoida omaa tapahtumaa ja ilmoittaa se mukaan karttapalveluun!

Tämän vuoden teema on eri-ikäiset yhdessä liikkeellä. Se voi tarkoittaa monenlaisia asioita: lasten ja senioreiden yhteistä metsäretkeä, lajikokeilua koulun eri luokka-asteiden kesken, kaikille avoimia treenejä urheiluseuroissa tai vaikkapa taukoliikuntatuokiota työpaikalla.
 
Vuonna 2019 Unelmien liikuntapäivä järjestetään jo neljättä kertaa. Tapahtuman ovat kehittäneet yhdessä Yksi elämä -terveystalkoot ja Olympiakomitea. Aiempina vuosina mukaan on ilmoittautunut satoja tapahtumia, joiden merkeissä on liikutettu yli sataatuhatta suomalaista joka vuosi.
 
Unelmien liikuntapäivän sivustolle on koottu ideoita Unelmien liikuntapäivän tapahtumiksi ja vinkkejä eri-ikäisten yhteiseen liikkumiseen. Sivuilta löytyy myös bannereita ja kuvia, joita voit käyttää tapahtumastasi viestimiseen kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa. Tapahtuman virallinen hashtag on #unelmienliikuntapäivä.

Näin helppoa on järjestää oma tapahtuma:

 
1: Ideoi tapahtuma. Se voi olla puistojumppaa, työpaikkaliikuntaa, lenkki kaveriporukan kanssa tai vaikkapa kaikille avoin lajikokeilu. Kaikki tavat osallistua ovat oikeita!
 
2: Ilmoita tapahtumasi mukaan karttapalvelussa ilmoittautumissivulla, osoite on www.unelmienliikuntapäivä.fi. Näin kaikki voivat löytää tapahtuman.
 
3: Kerro tapahtumastasi verkostoillesi ja sosiaalisessa mediassa sekä kannusta kaikki mukaan. Tapahtuman virallinen hashtag on #unelmienliikuntapäivä.
 
4: Nauti yhdessä liikkumisesta 10.5.!
 

Vinkkejä Unelmien liikuntapäivään

Voit esimerkiksi
  • innostaa jäsenet kutsumaan naapurit yhteiselle kävelylenkille tai luontoretkelle
  • pitää kävelykokouksen
  • järjestää ohjatun liikuntatapahtuman
  • järjestää leikkipuistossa lasten juoksukilpailun
  • toteuttaa linturetken jäsenistölle

Keväinen Sydänviikko kokoaa perheet liikkumaan yhdessä

Perheliikunnan teemalla 5.-12.5.2019 vietettävä Sydänviikko kokoaa perheet yhteen aina isovanhemmista perheen pienimpiin. Sydänliiton organisoima keväinen sydänterveyden teemaviikko kannustaa perheitä pyörille ja retkille lähiluontoon. Äitienpäivään huipentuvaan yhteiseen liikuntaviikkoon kuuluu myös 10.5. vietettävä Unelmien liikuntapäivä.

Lue lisää Sydänviikosta