Etätyöpäiväänkin tarvitaan riittävästi liikuntaa ja taukoja

KIRJOITETTU 7.9.2020

Etätyöpäiväänkin tarvitaan riittävästi liikuntaa ja taukoja

Etätyössä ergonomia on usein huonompi kuin työpaikalla. Olympiakomitea tarjoaa omalle henkilöstölleen lääkkeeksi taukoliikuntasovellusta ja haastaa tavoittelemaan aikuisliikunnan suositusten mukaista liikkumista.

Olympiakomitean henkilöstö siirtyi koronakeväänä etätöihin, kuten moni muukin suomalainen työyhteisö. Lähes kaikki olivat tehneet etätöitä jo aiemmin, mutta yksi päivä viikossa muuttui nyt pääsäännöksi kertaheitolla.

Erilaiset elämäntilanteet ja tavat tehdä työtä vaikuttavat siihen, kuinka hyvin kotitoimistolla viihdytään. Henkilöstöpäällikkö Riikka Valjakan mukaan yhteisenä haasteena oli se, että ergonomia oli kotona huomattavasti huonompi kuin töissä. Työpisteiden tuolit, näytöt ja pöydät haluttiin pitää kuitenkin paikoillaan, joten Valjakka mietti vaihtoehtoista ratkaisua.

– Tietokoneen näytöstä on valitettavan vaikea päästä irti.  Työnantajan vastaus oli tarjota fyysistä aktiivisuutta ja kannustusta siihen taukoliikuntasovelluksen avulla, kertoo Valjakka.

Jokainen olympiakomitealainen saa itse säätää, kuinka usein taukoja tulee näytölle tarjolle. Kiitosta saaneet tauot ovat hyvin lyhyitä: esimerkiksi muutama hartioiden pyöräytys, sormien avaaminen haralleen ja venyttely vie vain parikymmentä sekuntia. Halutessaan tauon voi myös ohittaa.

– Jo kolmekin minuuttia voi tuntua liian pitkältä, jos työssä on parhaillaan hyvä flow. Kauniissa luontoympäristössä kuvattuja taukoliikuntavideoita on mukava katsoa. Ja tauon pitämisestä sovelluksesta tulee aina kehut, Valjakka kiittää.

– Etänä työskentely on puuduttavampaa kuin toimistolla, joten tauottamiseenkin tarvitaan uusia virikkeitä ja muuntelua.
 

Liikuntasuositukset työarkeen

Myös Olympiakomitean henkilöstö on ollut aloitteellinen liikunnan lisäämisessä työpäiviin. Kahden viikon välein pidettävät henkilöstötilaisuudet, Aikalisät, alkavat nykyisin toimitusjohtajan vetämällä yhteisöllisellä jumpalla, jonka ajaksi jokainen voi avata oman kameransa. Yhteiset jumppatuokiot voivat kuulua myös yksittäisten tiimien etärutiineihin esimerkiksi iltapäiväkahvien yhteydessä.

– Tuntuu hienolta ja erityiseltä, kun Aikalisän chattivirrassa näkyy normaalien peukkujen sijaan sydämiä puhuttaessa fyysisestä aktiivisuudesta ja ergonomiasta. Jokaisen ihmisen omasta hyvinvoinnista puhuminen on tosiaan sydämen asia!

Eräs työntekijä toivoi toimitusjohtajan myös haastavan henkilöstön liikuntahaasteeseen. Aloitteesta syntyi kolmen viikon liikuntakampanja, jonka aikana jokaisen työntekijän tulisi tehdä päivän mittaan liikuntasuositusten mukaisesti eritasoista liikuntaa.

Kaikkien haasteeseen hyväksytysti osallistuvien kesken arvotaan palkintoja. Kampanjassa ei siis kilpailla siitä, kuka tekee eniten.

– Joka viikko pääsee aloittamaan uudelleen. Jos tulee repsahduksia, seuraavan viikon maanantaihin mennessä voi ryhdistäytyä ja kisata palkinnoista, Valjakka lisää.

Vähiten arjessaan liikkuvia kannustaa myös Valjakan mahtavaksi työsuhde-eduksi luonnehtima pysyvä käytäntö. Jokainen voi käyttää viikkotyöajastaan kaksi tuntia liikuntaan, kun se tapahtuu välittömästi työpäivän yhteydessä: juuri ennen, työpäivän aikana tai heti sen jälkeen. Usein iltoihin ajoittuvia perusharrastuksia ei lasketa mukaan.

Millainen on unelmien työpäivä, Riikka Valjakka?

"Unelmien työpäivä on eri ihmisille erilainen. Tutkimusten perusteella kuitenkin tiedetään, millaiset asiat olisivat unelmien työpäivä pääkopalle ja kropalle: riittävästi fyysistä aktiivisuutta ja taukoja."