Hengitysterveys koskettaa kaikkia

KIRJOITETTU 5.6.2019

Hengitysterveys koskettaa kaikkia

Hengitysliitto tuo Yksi elämä -terveystalkoisiin tuo vahvaa asiantuntemusta hengitysterveydestä ja -sairauksista. Järjestön tehtävänä on edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää, jotta meidän kaikkien olisi helpompi hengittää.

Hengitysterveyden edistäminen merkitsee erityisesti hyvän hengitys- ja sisäilmaan liittyvien asioiden nostamista esille. Jokaisen ihmisen terveyteen ja elämänlaatuun vaikuttaa moni asia kuten liikunta ja terveelliset elintavat, sääolosuhteet, hyvä hengitysilma sisällä ja ulkona, hyvä uni sekä savuttomuus ja nikotiinituotteiden käytön välttäminen. Hengityssairaiden hyvää elämää edistetään tuottamalla tietoa ja ottamalla kantaa sairastuneiden palveluihin ja hyvään hoitoon.
 
Tutustu Hengitysliiton terveyden ja hyvinvoinnin tietopaketteihin
 
 
Tietoa sisäilma-asioista
 
Hengitysliiton sivuilta löydät tietoa sisäilma-asioista, sisäilmaongelmista, ilmanvaihdosta sekä kosteus- ja homevaurioiden korjaamisesta.
 
 
Stumppi auttaa tupakoinnin lopettamisessa
 
Stumppi tarjoaa tukea tupakoinnin lopettamista harkitseville ja tupakoinnin lopettajille. Sivustolla on myös keskustelufoorumi, jossa vertaiset kannustavat toisiaan savuttomaan elämäntapaan.
Maksuton Stumppi -neuvontapuhelin tarjoaa tukea ja ohjausta tupakoinnin lopettajille. Neuvontapuhelimeen vastaavat tupakkavieroitukseen perehtyneet terveydenhuoltoalan ammattilaiset.
 
Hengityskanava tarjoaa tietoa myös terveysalan ammattilaisille
 
Hengityskanava on terveysalan ammattilaisille suunnattu verkkosivusto ja neljä kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirje hengitysterveydestä ja hengityssairauksista. Sitä julkaisevat yhteistyössä Hengitysliitto ja Filha.