Herätysliike on kehon ja mielen piristys, tule mukaan!

Herätysliike on kehon ja mielen piristys, tule mukaan!

KIRJOITETTU 14.8.2018
Yksi elämä yhdessä tanssija Hanna Brotheruksen, Kansallisteatterin ja Helsinki Mission kanssa järjestävät elo-syyskuussa liikunnallisia aamutapahtumia Kansallisteatterissa Helsingissä.

Hanna Brotheruksen ohjaamat Herätysliike-työpajat jatkuvat tänä syksynä Suomen Kansallisteatterissa. Yhteistyössä HelsinkiMission ja Yksi elämä -terveystalkoiden kanssa toteutettu matalan kynnyksen liikunnallinen aamunavaus rohkaisee kontaktiin kehon ja mielen kanssa ja kutsuu kaupunkilaisia liikkumaan ikään, sukupuoleen tai taustaan katsomatta.

Tanssija-koreografi Hanna Brotherus on liikkeen ammattilainen ja palkittu tanssitaiteilija, joka on tunnettu työstään erilaisten ihmisryhmien parissa. Hänen viimeisin ohjaus- ja koreografiatyönsä Kansallisteatterissa oli teatterin ammattilaisten ja opiskelijoiden sekä toipuvien addiktien yhteistyönä toteutettu Himo (2017).

"Suurin inhimillinen himoni on yhteys toisiin ihmisiin. Niin on aina ollut ja niin on. Vasta viime vuosina olen oppinut, ettei yhteys toisiin ole mahdollista, jollen yhdisty ensin itseeni. Jokaiseen aamuun tarvitsen kysymyksen 'mitä kehoni tarvitsee juuri nyt' ja kärsivällisyyttä kuulla kehollinen vastaukseni siihen. On hieno mahdollisuus jakaa tämä inhimillinen ja ihmisellinen hetki Kansallisteatterin kauniissa Frescoaulassa", Brotherus kertoo. 

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka haastaa suomalaiset taistelemaan unohdettujen puolesta – yksinäisyyttä vastaan. HelsinkiMission työn ydin on auttaa yksinäisiä kaupunkilaisia iästä riippumatta lisäämällä yhteisöllisyyttä, kohtaamisia, läsnäoloa, luottamusta.

Yksi elämä -terveystalkoot kannustaa suomalaisia toimimaan terveyden ja hyvinvoinnin puolesta. Aivoliiton, Diabetesliiton, Filhan, Hengitysliiton, Suomen Mielenterveysseuran, Sydänliiton ja Syöpäjärjestöjen yhteisten terveystalkoiden tavoitteena on edistää ihmisen terveyttä ja hyvinvointia läpi elämän sukupuoleen, etnisyyteen tai sosiaaliseen asemaan katsomatta.

Herätysliike-työpajat järjestetään keskiviikkoaamuisin Suuren näyttämön Frescoaulassa 22.8.–26.9.2018. Tunnin mittaista virkistävää aamukehon avausta säestää Johannes Brotheruksen livemusiikki. Maksuttomiin liiketyöpajoihin voi osallistua kuka tahansa, ja varusteiksi riittävät mukavat vaatteet.


Lue lisää: https://www.facebook.com/events/1646923735342814/

Lisätiedot

Koreografi, ohjaaja Hanna Brotherus hanna.brotherus@gmail.com

Viestintäpäällikkö Linda Lopperi linda.lopperi@kansallisteatteri.fi, p. 050 540 5062

--
 

Näin voit osallistua

 
Aloita keskiviikkoaamusi liikkumalla Hanna Brotheruksen lempeässä ja inspiroivassa ohjauksessa. Virkistävää aamukehon avausta säestää livemusiikki. Tule sellaisena kuin olet – mitään ei tarvitse osata etukäteen! Varusteiksi riittävät mukavat vaatteet. Liiketyöpajat ovat maksuttomia, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.
 
Herätysliike-aamutapahtumat Kansallisteatterissa:
 
-ke 22.8. klo 8.00–9.00
 
-ke 29.8. klo 8.00–9.00
 
-ke 5.9. klo 8.00–9.00
 
-ke 12.9. klo 8.00–9.00
 
-ke 19.9. klo 8.00–9.00
 
-ke 26.9. klo 8.00–9.00
 
Tapahtumiin on vapaa pääsy. Sisäänkäynti Kansallisteatterin (Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki) pääsisäänkäynnistä Rautatientorin edustalta. Ovet avataan 20 min ennen työpajan alkua.
 
Tervetuloa mukaan!