Kehu työkaveri ja muita tapoja viettää Unelmien työpäivää perjantaina 2.10.

KIRJOITETTU 23.8.2020

Kehu työkaveri ja muita tapoja viettää Unelmien työpäivää perjantaina 2.10.

Unelmien työpäivänä 2.10. tempaistaan tänäkin vuonna työhyvinvoinnin puolesta. Kotus järjestää jo toisen kerran kehukampanjan.

Kuva. Lotta Jalava

Poikkeuksellisissa oloissa on entistä tärkeämpää löytää tapoja tuoda positiivista energiaa työarkeen. Monessa työpaikassa tapahtumapäivää vietetään tällä kertaa uudenlaisella tavalla.

Etätyöoloihin sopii vaikka videopalaverina järjestetty ohjelmallinen kahvihetki, puujalkavitsikilpailu tai taukojumppa. Yksin tai yhdessä voi seurata myös Unelmien työpäivän työhyvinvointiaiheista webinaaria.

Kotimaisten kielten keskus (Kotus) on ollut Unelmien työpäivässä mukana alusta eli vuodesta 2017 alkaen. Viime vuonna Kotuksen työsuojelutoimikunta järjesti kehukampanjan.

Kotuksen kehukampanja

– Kaikki tietävät, miten mukavalta tuntuu saada kiitoksia, myönteistä huomiota ja kehuja. Opetellaan tuomaan niitä yhä enemmän työpäivien lomaan keventämään toistemme arkea. Toisen kehumisesta saa hyvän mielen myös itselleen. Samalla voimme opetella ottamaan vastaan kehuja ja tallettaa saadun myönteisen palautteen mieleemme pimenevän syksyn varalle, kannusti työsuojelupäällikkö Lotta Jalava tuolloin.

Kotuksen kehukampanja toimi näin: Unelmien työpäivänä kaikki kotuslaiset on haastettu kehumaan vähintään kolmea työtoveria. Kehut annetaan päivän aikana kehuttaville suoraan kahden kesken, joko suullisesti tai kirjallisesti.

–  Kannustamme vaihtamaan runsaasti kehuviestejä myös sähköpostitse ja tsätillä. Soittaakin saa. Ja useampiakin saa kehua. Kotuslaisten lisäksi myös muita yhteistyökumppaneita saa kehua, evästi Jalava.

Jalava toivoi, että kotuslaiset muistavat kiittää tai kehua myös muita kuin jokapäiväistä työarkea jakavia lähimpiä työtovereita. Teemapäivän henkeen kuului myös, ettei pidä loukkaantua, jos lähimmän työkaverin kehut eivät kolahda omaan postilaatikkoon. Hän on saattanut käyttää mielikuvitustaan ja valita kehuttavaksi harvemmin arjessa kohtaamiaan työtovereita.

– ­Sama kampanja järjestetään tänä vuonna uudestaan, koska siitä pidettiin työyhteisössämme niin paljon. Kehukampanjahan on helppo järjestää nyt poikkeuksellisena vuonna etänäkin, kertoo työsuojeluvaltuutettu Minna Salonen.

Kotus on osallistunut Yksi elämä -terveystalkoisiin vuodesta 2017 alkaen.

– Unelmien työpäivän webinaaria katsottiin ensimmäisenä vuonna yhdessä. Sen jälkeen Kotuksessa on keväisin järjestetty niin sanottu Unelmien työviikko, jolloin edellisen webinaarin annista on äänestetty viitisen puheenvuoroa yhdessä katsottaviksi. Päivän puheenvuoron kuuntelemisen jälkeen on aiheesta vielä keskusteltu halukkaiden kanssa yhdessä, kertoo Salonen.

Ilmoita oma tapahtuma

Jokainen työyhteisö, tiimi tai yksinyrittäjä voi ilmoittaa oman pop up -tapahtumansa mukaan osoitteessa unelmientyopaiva.fi. Jos kaipaat vinkkejä, samasta osoitteesta löydät hyväksi havaittuja esimerkkejä aiempien vuosien tapahtumista sekä uusia ideoita erityisesti etäarkeen.

Ilmoittautumisen yhteydessä voit haastaa mukaan myös ystäväsi tai yhteistyökumppanisi. Muista myös itsensä työllistäjät, kotona työskentelevät tai töitä etsivät. Unelmien työpäivä sopii vietettäväksi myös kouluissa ja oppilaitoksissa sekä vapaaehtoistyössä.

Ilmoittautuneiden kesken arvotaan palkintoja. Pääpalkinto, 2500 euron lahjakortti Work goes happy -asiantuntijapalveluihin, arvotaan Unelmien työpäivän päätteeksi.