Kesän lapsi mä oon, villi luonteeni on

Kesän lapsi mä oon, villi luonteeni on

KIRJOITETTU 16.5.2017
Kysyimme Yksi elämä -terveystalkoolaisilta, mistä he saavat voimia omaan arkeensa. Saimme 820 vastausta. Ylivoimaisesti tärkeintä olivat omat läheiset. Tärkeää olivat myös liikunta, luonto ja lepo. Rakenna tulevasta kesästä itsesi näköinen.

Alla sinulle sitaatteja vinkeiksi ja lopussa muutama tapahtumavinkki, jossa myös Yksi elämä on mukana.

Voimia arkeen tuovat:

Hyvät ystävät ja puoliso
Hyvät ystävät ja puoliso ovat turvaverkko, johon voi aina luottaa. Heidän kanssaan voi olla varma siitä, että voi olla oma itsensä ja tulla rakastetuksi juuri sellaisena kuin on. Tämä on erityisen tärkeää, koska arjessa yleensä haluaa ja joutuu olemaan jatkuvasti enemmän tai vähemmän jossakin roolissa.

Liikunta
Harrastan pyöräilyä, poljen työmatkat 7,5 km suuntaansa kesät talvet. Käyn myös lenkillä ja teen satunnaisesti lihaskunto yms. Liikunta tuo todella paljon voimia arkeen ja on hyvää vastapainoa työlle.

Luonto
Metsässä kävely ja valokuvaaminen ovat yksi voimakenttäni tänä päivänä. Luonnossa havainnoin pieniä yksityiskohtia. Jos olen kuitenkin sairaana, kuten nyt ollut kuukauden, niin lepo, läheiset ystävät, lukeminen ja kirjoittaminen. Musiikki myös antaa iloa.

Luonto, liikunta ja perhe
Ihan parasta, kun saa aloittaa aamun käymällä koiran kanssa edes lyhyen ulkoilureissun lähimetsään. Metsän hiljaisuudella ja siellä olevilla tuoksuilla on todella rauhoittava ja voimaannuttava vaikutus. Myös kiireisen työpäivän jälkeen lähden joko metsään lenkille tai salille purkamaan kiireen liikkumiseen. Toisinaan sitten perheen kanssa vietetty aika ja ihan tavalliset arkiset kotiaskareet tuo vastapainoa työlle.

Riittävät yöunet
Aloin pitää unipäiväkirjaa, kun tajusin keskimääräisten yöunieni jäävän 5-6h mittaisiksi. Kun asia konkretisoitui, aloin tietoisesti nukkua enemmän. Nyt nukun 7-8h/yö.

Hyvän ruoan laitto
Lauantaisin laitan hyvää ja terveellistä ruokaa ja sitä syödään nuorenparini kanssa. Teen myös viikottain alsacilaisen Kugelhopf-kakun (jossa on kyllä vähän rasvaa, mutta ei sokeria). Pala tuota kakkua iltaisin kahvin kera kruunaa iltani. Eipäs sen jälkeen tee mieleni makeaa.

Kevät- ja kesäajan tapahtumia, jossa Yksi elämä -terveystalkoot mukana:
 

Kouluviestikarnevaali

Historiallinen ensimmäinen valtakunnallinen Kouluviestikarnevaalin Finaalitapahtuma järjestetään 19. –20.5 Vaasassa. Tapahtumaan odotetaan 7 000 – 10 000 osallistujaa ympäri maata. Yksi elämän löydät tapahtumatorilta, jossa liikutamme lapsia ja aikuisia.

Villiinny keväästä 20.5.

Villiinny kevätluonnosta, luontoile metsäkävelyllä, perusta villi luontoravintola tai bongaa miljoona linnunpönttöä. Kevätluonnon päivänä narrataan luonnonkaloja ja kuunnellaan lintujen konserttia! Vietä päiväsi vaikkapa eräkokkina ja annostele ystäville luontoreseptillä keväthuumaa!

Taksitapahtuma
Tampereen Messu- ja Taksinäyttely valtaa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen 6.–7.6.2017.

Taksinäyttely on vakiinnuttanut asemansa alan merkittävimpänä tapahtumana. Näyttely kokoaa yhteen taksialan edustajat ja sen tärkeimmät toimijat laidasta laitaan – henkilökohtaiset tapaamiset koetaan yhä edelleen tärkeiksi! Näyttely on avoinna molempina päivinä klo 9 –16. Näyttely on päivisin kaikille avoin ja maksuton.

Farmari 2017
Farmari 2017 järjestetään Seinäjoella 14. – 17.6.2017. Tapahtumapaikkana on aiemmista näyttelyistä tuttu Seinäjoki Areenan ja Urheilutalon ympäristö aivan kaupungin keskustassa.

Unelmien työpäivä

Pistä myös kalenteriisi Unelmien työpäivä, 5. lokakuuta.

Valtakunnallisen Unelmien työpäivän tavoitteena on 5. lokakuuta innostaa 200 000 työikäistä suomalaista ideoimaan ja edistämään oman työporukkansa hyvinvointia. Tarkoituksena on aktivoida yhteisöt järjestämään tempauksia ja -tapahtumia sekä kehittämään niiden kautta työhyvinvointia lisääviä tekoja arjessaan.

Päivän ohjelma voi liikunnan lisäksi olla lähes mitä tahansa, minkä koetaan parhaiten edistävän työhyvinvointia. Esimerkiksi vihersmoothieiden valmistus, päiväunet tai vaikkapa kiitosten kirjoittaminen kollegoille sopivat erinomaisesti Unelmien työpäivään. Yksi elämä järjestää 5.10. inspiroivan työhyvinvointiwebinaarin, joka on avoin kaikille päivään osallistuville.