Mielenterveyttä voi vahvistaa

Mielenterveyttä voi vahvistaa

KIRJOITETTU 5.6.2019
MIELI Suomen Mielenterveys ry tuo Yksi elämä -terveystalkoisiin vahvan viestin mielenterveyden edistämiseksi. Maailman vanhin mielenterveysalan kansalaisjärjestö edistää lasten, nuorten, työikäisten ja ikääntyneiden mielenterveyttä ja mielen hyvinvointia.
Mielenterveys on Maailman terveysjärjestö WHO:n määritelmän mukaan hyvinvoinnin tila, jossa ihminen pystyy näkemään omat kykynsä ja selviytymään elämään kuuluvissa haasteissa sekä työskentelemään ja ottamaan osaa yhteisönsä toimintaan.
 
 
Mielenterveystaitoja on hyödyllistä ja palkitsevaa kehittää. Mielenterveyteen kuuluva osaaminen on esimerkiksi tunne- ja tietoisuustaitoja, elämänhallintataitoja sekä vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitoja.
 
Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on hyvän elämän perusedellytyksiä. Hyvinvointia voi edistää monella tavalla. Huumori, kulttuuri, liikunta, ravinto, uni ja riittävä vapaa-aika vaikuttavat voimavaroihin. Omasta hyvinvoinnista voi huolehtia opettelemalla mindfulness- eli tietoisuustaitoja, rentoutumista tai myötätuntoa ja anteeksiantamista. Nopeat ja ennakoimattomat muutokset vaikuttavat työelämään ja stressin hallintaan.
 
Viisi tapaa vahvistaa mielenterveyttä
 
Mielenterveys on terveyttä, jota voi vahvistaa. Hyvä arki muodostuu itsestä huolehtimisesta ja asioista, jotka tuottavat iloa:
Pidä huolta itsestäsi
Innostu uudesta
Pidä yhteyttä ystäviin ja tuttaviin
Tunnista tunteet
Pyydä tarvittaessa apua
 
 
 
Tietoisuutta arkeen
 
Haluatko lähteä tutkimaan mieltä ja kehoa tarkemmin harjoitusten avulla? Oiva-hyvinvointiohjelma auttaa sinua eteenpäin, omassa tahdissasi.
 
 
Mielenterveyden ensiapu -koulutukset
 
Mielenterveyden ensiapu -koulutukset soveltuvat kaikille, jotka haluavat vahvistaa omaa tai läheistensä mielenterveyttä. Mielenterveys on terveyttä: mielen hyvää vointia ja ihmisen kykyä selviytyä arjessa. Se on voimavara, joka mahdollistaa monia asioita elämässä. Hyvää mielenterveyttä ovat myös kyky luovuuteen ja läheisiin ihmissuhteisiin.
 
 
Mielinauha-keräys tukee mielenterveyden edistämistä
 
Mielinauha-keräys on keväisen energisoiva varainhankinnan kampanja mielenterveyden hyväksi. Keräyksellä tuetaan mielenterveyden edistämistä ja vaikeassa elämäntilanteessa olevien kriisiauttamista, kuten kriisipuhelinta ja nuorille suunnattua Sekasin-chattia. Kampanjasta luodaan vuosittain huhtikuussa toistuvaa, jokakeväistä ja voimaannuttavaa perinnettä.