Neljä tapaa pilata mainiosti alkanut joulustressi

KIRJOITETTU 15.12.2016

Neljä tapaa pilata mainiosti alkanut joulustressi

Joulustressin määrä on kokemusten mukaan eksponentiaalisesti käänteisen verrannollinen jäljellä olevien joulukalenterin luukkujen määrään. Toisin sanoen, meihin ihmisiin on koodattu ihmeellinen keino löytää mitä innovatiivisimpia tapoja panikoida vuoden suosikkipyhästä, jonka pitäisi olla täynnä rauhoittumista ja yhdessäoloa.

Yksi elämä -terveystalkoot keräsi avuksesi neljä eri keinoa, joilla katkaiset joulustressikierteen.

Muista, että myös vuonna 2017 on elämää

Ihan vain ennakkotietona: tammikuussa tulet huomaamaan, ettei maailma tullut sittenkään valmiiksi. Moni siinä yrittää, kukaan ei ole vielä onnistunut. Kun töissä jongleeraa joulukuussa tavallista useammalla pallolla, näkyy vaikutus pian kotonakin. Tunnista, minkä pitää todella olla valmiina jouluksi, ja minkä voit tehdä myöhemminkin.

Mieti mitä aidosti haluat

Älä askartele joulukortteja hamahelmistä, jos et aidosti nauti siitä. Mieti, mistä oikeasti pidät ja iloitse siitä. Listaa se, mitä pakostakin pitää tehdä ja aikatauluta välttämättömät asiat. Nakkaa turhat tavat suosiolla roskiin. Kannattaa myös muistaa, että me kaikki voimme tehdä teon myös toistemme joulustressin lievittämiseksi. Sillä...

… Meillä kaikilla on oma joulumme

Vietätkö omaa vai jonkun toisen joulua? Monet pelkäävät vanhempien sukupolvien paheksuntaa, eivätkä saa viettää sellaista joulua kuin haluavat. Harmitus alkaa yleensä jo lokakuussa. Vietä siis tänä jouluna sellaista joulua kuin itse haluat ja anna muiden tehdä samoin.
 
Entä sitten itse pyhinä? Muista, että...

… Et ole Hugh Grant 

Muistat sen täydellisen jouluelokuvan, jossa lumi tippuu juuri sopivan hitaasti takkatulen rätistessä ihanasti? Et ehkä omista takkaa ja lumikin harvoin tuntuu tippuvan niin kuin Hollywoodissa, mutta elokuvan joulufiilis on silti saatava? Oli joulusi loppujen lopuksi Rakkautta vain, Yksin kotona tai Bridget Jones -tyyliin toteutettu, se on juuri sopiva. Ja jos kaipaat irtiottoa, laita silmät kiinni, pyöräytä jouluinen soittolista päälle ja kuvittele itsesi juuri siihen tunnelmaan kuin haluat.
Yleensä joulustressi pilaa joulunodotuksen. Mitä jos pilaisit tänä vuonna joulustressin?