Onko omistamasi defibrillaattori mukana rekisterissä?

Onko omistamasi defibrillaattori mukana rekisterissä?

KIRJOITETTU 7.2.2017
Tärkeä paikkatieto, jota jokainen meistä voi joskus tarvita on defibrillaattorin eli sydäniskurin sijainti. Defibrillaattorilla voi pelastaa toisen ihmisen hengen. Jos sinulla on hallussasi sydäniskuri, tee arjen turvallisuusteko ja varmista, että se on löydettävissä!

Sydäniskureiden määrä on jatkuvasti lisääntymässä ja niitä löytyy esimerkiksi kauppakeskuksista, kylätaloilta ja työpaikoilta. Tällä hetkellä Suomessa on reilu 2 000 defibrillaattoria, mutta vasta alle puolet laitteista löytyy rekisteristä.  

Tällä viikolla vietetään 112-päivää ja kannustamme kaikkia defibrillaattorin omistavia tahoja tekemään arjen turvallisuusteon ja rekisteröimään oman laitteensa valtakunnalliseen defi.fi-rekisteriin. Defi.fi -rekisteri on kaikille avoin tietokanta, josta kuka tahansa meistä voi nopeasti selvittää lähimmän defibrillaattorin eli sydäniskurin sijainnin ja pelastaa toisen ihmisen hengen.

Defin rekisteröiminen on helppoa

Toimi näin, jos hallussasi on rekisteröimätön defibrillaattori:

 Mene osoitteeseen www.defi.fi.

  • Rekisteröidy sivuston käyttäjäksi. (Hallintapaneeli löytyy sivun alareunasta).
  • Kun olet rekisteröitynyt, pääset hallintapaneelin kautta rekisteröimään sydäniskurin valitsemalla: "Lisää defibrillaattori".
  • Lisää pyydetyt tiedot defibrillaatoristasi. Erityisen tärkeää on merkitä laitteen sijainti mahdollisimman tarkasti (esim. pääaula, neuvonta), ja onko laite saatavilla 24/7 vai onko säilytyspaikalle pääsyyn jotain rajoituksia, liittyen esimerkiksi aukioloaikoihin. Muista täyttää huolellisesti myös yhteyshenkilön tiedot.
  • Kun olet täyttänyt tiedot, pääset esikatselemaan ilmoitustasi. Jos kaikki on ok, julkaise ilmoitus. Pääset muokkaamaan ilmoitusta myös julkaisun jälkeen. 

Rekisteröi nyt, aikaa menee vain muutama minuutti.

Defi.fi-rekisteri on perustettu vuonna 2011 ja sen hallinnoinnista vastaava Suomen Elvytysneuvosto, Suomen Punainen Risti ja Suomen Sydänliitto. Defi.fi-rekisteriin on tarkoitus saada mahdollisimman kattavasti sekä yksityisten että yhteisöjen omistuksessa olevia sydäniskureita.

Kun huomaat julkisessa tilassa olevan sydäniskurin, tarkista löytyykö se defi.fi-rekisteristä. Jos ei, voit ilmiantaa rekisteröimättömän defibrillaattorin meille somessa #bongaadefi @yksielama tai sähköpostilla postilaatikko@yksielama.fi.

Defibrillaattorilla voit pelastaa hengen. Hetki voi olla milloin vain, missä vain.

Lue lisää aiheesta Sydän-verkkolehdestä.