Taitoja tappelun sijaan: riidastakin voi oppia

KIRJOITETTU 14.12.2020

Taitoja tappelun sijaan: riidastakin voi oppia

Toimivan yhteisön kivijalka rakentuu neljästä k:sta: kuuntelu, keskustelu, kunnioitus, korjaaminen. "Kun kuuntelun ja keskustelun perustarpeet yhteisössä täyttyvät, siellä on kunnioituksen tunne: näkökantani, läsnäoloni ja työpanokseni ovat arvokkaita. Joskus täytyy kuitenkin korjata, koska täydellisiä, riidattomia paikkoja ei ole olemassakaan", työyhteisösovittelija Jonna Linnanahde sanoo.

"Kun meitä on enemmän kuin yksi ihminen yhdessä, niin joskus syntyy mielipahaa ja ristiriitoja", Jonna Linnanahde muistuttaa.

Konfliktitilanteessa ryhdytään herkästi keksimään selityksiä ja miljoona hyvää syytä, miksi siihen on ajauduttu. "Onko sillä oikeastaan väliä, miksi näin tapahtui? Eikö ennemmin kannattaisi keskittyä miettimään sitä, mitä vastaavassa tilanteessa voitaisiin ensi kerralla tehdä", Linnanahde ehdottaa.

Työyhteisöt elävät jatkuvassa muutoksessa. "Muutoksessa taitomme pienenevät ja taantuvat, koska turvallisuuden tunteemme rakoilee. Koska meillä on erilaisia tapoja reagoida muutokseen, avoin vuorovaikutus on ainut keino synnyttää ymmärrystä. Asian ulkoistaminen voi tuntua helpolta ratkaisulta, mutta se ei tuo ymmärrystä ja yhteistä sitoutumista."

Katso tallenne Jonna Linnanahteen esityksestä Taitoja tappelun sijaan Unelmien työpäivän webinaarissa 2020. Linnanahde toimii työyhteisövalmentajana Työdynamossa.