Taksikuskit pikahuoltoon!

Taksikuskit pikahuoltoon!

KIRJOITETTU 1.6.2017
Taksinkuljettajat huollattavat autojaan määräajoin ja huolella, mutta eivät yhtä säännöllisesti pidä huolta omasta itsestään. Yksi elämä -terveystalkoot kutsuu taksimiehet ja -naiset pikahuoltoon Tampereen messu- ja urheilukeskukseen 6. ja 7. kesäkuuta.

Yksi elämän osastolla 407 mitataan verenpainetta, tunnistetaan vanhoja autoja sekä kokeillaan 50 pennin pajatsoa. Toisen päivän aamuna on myös mahdollisuus puhaltaa alkometriin.

Taksiliiton pyynnöstä Yksi elämä on paikalla mittaamassa verenpainetta. Miksi asia on näin tärkeä?

- Joka kolmannella suomalaisella on kohonnut verenpaine. Taksikuskit ovat tästä tuskin poikkeus. Vaikka tilapäinen verenpaineen vaihtelu on normaalia, jatkuvasti koholla oleva verenpaine ei sitä ole, kertoo diabeteshoitaja Kati Hannukainen Diabetesliitosta.

Kohonnut verenpaine on yksi valtimotautien suurimmista vaaratekijöistä. Se voi vaurioittaa sydänlihasta ja verisuonia, altistaa aivoinfarktille sekä aivoverenvuodolle sekä suurentaa tyypin 2 diabetesriskiä.

- Kohonnut verenpaine ei luotettavasti näy eikä tunnu, joten sen saa selville vain mittaamalla. Siksi kutsumme kaikki Taksinäyttelyvieraat mittauttamaan verenpaineensa osastollamme. Voimme myös jutella siitä, miten jokainen voi paremmin huoltaa ja huollattaa myös itseään, ei vain autoaan, vinkkaa Hannukainen.

Hannukaisen mukaan jokaisen aikuisen on tunnettava verenpaineensa ja mitattava se vähintään viiden vuoden välein, ja useammin, jos paine on ollut lievästikin koholla.

Yksi elämän osastolla on myös vanhojen Matchbox-autojen tunnistuskisa, jossa paras tunnistaja molempina päivinä voittaa Sydänmerkki-herkkukassin. 25 tarkoin valittua autoa kuuluu tuusulalaisen Pentti Tähtisen 600 pikkuauton kokoelmaan.

Pikkuautojen lisäksi osastolla on Veikkaukselta lainassa oleva nostalginen 50-pennin museopajatso, jota pääsevät kokeilemaan kaikki yli 18-vuotiaat vieraat. Rahaa emme palkinnoksi lupaa, vaan parhaille mm. Yksi elämä -poletteja. 

  • Tervetuloa Taksinäyttelyyn Tampereen messu- ja urheilukeskukseen 6–7. kesäkuuta.
  • Taksinäyttely on vakiinnuttanut asemansa alan merkittävimpänä tapahtumana. Näyttely kokoaa yhteen taksialan edustajat ja sen tärkeimmät toimijat laidasta laitaan.
  • Näyttely on avoinna molempina päivinä klo 9–16. Näyttely on päivisin kaikille avoin ja maksuton.
  • Yksi elämä löytyy Taksinäyttelystä osastolta 407.