Tarttumattomien sairauksien toiminnan viikkoa vietetään syyskuun alun kunniaksi

Tarttumattomien sairauksien toiminnan viikkoa vietetään syyskuun alun kunniaksi

KIRJOITETTU 4.9.2019
Syyskuun ensimmäisellä viikolla (2.-8.9.) vietetään toista kertaa kansainvälistä Tarttumattomien sairauksien toiminnan viikkoa.

Pitkäaikaisiin tarttumattomiin sairauksiin luetaan syöpä, sydän- ja verisuonitaudit (mukaan lukien aivoverenkierron häiriöt), hengityselinsairaudet, diabetes ja mielenterveyden häiriöt (erityisesti masennus).

Yksi elämä -terveystalkoot kannustaa kampanjaviikon kunniaksi kaikkia mukaan terveystalkoisiin. Tarjoamme muun muassa työyhteisöille maksutonta ja monipuolista kumppanuutta työhyvinvoinnin edistämiseksi ja mukana onkin jo liki 1200 työyhteisöä. 4.10. vietetään Unelmien työpäivää, jossa kaikenkokoiset työyhteisöt ympäri Suomen voivat ideoida ja toteuttaa pieniä tekoja oman työarjen kehittämiseksi.

Lisätietoja Yksi elämän sivuilta:  https://bit.ly/2PT32oQ

 

Jokainen päätös on terveyspäätös

Tarttumattomat sairaudet aiheuttavat mittavia inhimillisiä ja taloudellisia menetyksiä ja niitä voidaan vähentää merkittävästi vaikuttamalla niille yhteisiin riskitekijöihin, kuten tupakointiin, alkoholinkäyttöön, ruokavalioon ja liikkumattomuuteen.

Yksi elämä -verkosto edistää tarttumattomille sairauksille yhteisiä yhteiskunnallisia tavoitteita. Verkosto viestii päättäjille Puhutaan rahasta -teemalla tänä syksynä mm. Kuntamarkkinoilla 11.-12.9., lokakuussa eduskuntaryhmille sekä marraskuussa Puhutaan rahasta -seminaarissa. Yksi elämä on myös koonnut 17 esimerkkiä, jotka osoittavat, että kunnissa on mahdollista investointien kautta parantaa suomalaisten terveyttä ja vähentää menoja.

Lue lisää tavoitteista: https://bit.ly/2XJpvbX

Lue lisää terveysesimerkeistä: https://bit.ly/2TocSo1

 

Lisätietoja:

Yksi elämä -terveystalkoot

projektipäällikkö Marjut Niemistö

0400 448 291

marjut.niemisto(at)yksielama.fi

 

Yksi elämän tavoitteena on terveempi Suomi. Aivoliiton, Diabetesliiton, Filhan, Hengitysliiton, MIELI Suomen Mielenterveys ry:n, Sydänliiton ja Syöpäjärjestöjen yhteiset terveystalkoot edistävät ihmisten terveyttä ja hyvinvointia läpi elämän. Duodecim on mukana asiantuntijatahona.