Tavoitteena hyvinvoiva ja terveempi Suomi

KIRJOITETTU 7.9.2020

Tavoitteena hyvinvoiva ja terveempi Suomi

Terveys ja hyvinvointi ovat itsestään selvästi tärkeitä monen arjen ahertajan mielestä. Ja niihin halutaan oikeasti myös panostaa. Silti tuiki tavallisen päivän pyörteissä mieleen nousee joskus kysymys, miten se oikein saadaan osaksi arkea.

Yksi elämä -terveystalkoiden tunnuslause "Nautitaan päivittäin" sisältää viisauden siemenen, sillä se muistuttaa, että pienet päätökset ja teot päivittäin ovat avain parempaan. Pienillä asioilla on merkitystä oman elämän hyvinvoinnin kannalta. Eikä isoja kuntokuureja tai elämäntaparemontteja tarvita, vähempikin riittää.

Yhä useammalla työpaikalla terveyden edistäminen ja hyvinvointi on nostettu tärkeimpien tavoitteiden joukkoon. Moni työyhteisö kaipaa kuitenkin apua keinovalikoimaansa. Yksi elämä -terveystalkoot on auttanut niitä jo useamman vuoden ajan tarjoamalla tietoa ja työkaluja.

Esimerkiksi maanantaiaamuisin talkoisiin mukaan ilmoittautuneiden työpaikkojen yhteyshenkilöt ja muut tilauksen tehneet saavat sähköpostilla vinkkikirjeen, jonka avulla terveysasiat tuodaan luontevasti arkeen.

Lisäksi Yksi elämä -terveystalkoiden luotsaama Unelmien työpäivä -pop up -päivä kutsuu kaikki työyhteisöt kehittämään oman unelmapäivänsä perjantaina 2.10.2020 – nyt jo neljännen kerran peräkkäin! Työyhteisöjen on myös mahdollista hyödyntää webinaaria, jossa työhyvinvoinnin asiantuntijat kertovat vinkkinsä. Viime vuonna erityisesti ilahdutti eri kuntien työyhteisöjen runsaslukuinen osanotto – tervetuloa nytkin mukaan konkarit ja uudet tulokkaat! Lisätietoja löytyy kampanjasivustolta unelmientyopaiva.fi

Usea työyhteisö on huomannut, että monia Unelmien työpäivä -tilaisuudessa esiin nousseita "unelmia" on hyvin mahdollista toteuttaa ihan tavallisenakin työpäivänä, sillä jo iloisen tervehdyksen muistaminen luo hyvän ilmapiirin työpaikalle ja auttaa tekemään unelmasta totta.

Yksi elämä -terveystalkoisiin on liittynyt yli 1 400 työpaikkaa. Joko sinun työyhteisösi on mukana? Kurkkaa lisätietoja verkkopalvelusta

Marjut Niemistö, Yksi elämä -projektipäällikkö

Blogi on julkaistu Kuntamarkkinoiden Kumppaneiden blogina Tavoitteena hyvinvoiva ja terveempi Suomi.