Unelmien työpäivä 2.10. edistää työhyvinvointia livenä ja etänä

KIRJOITETTU 2.9.2020

Unelmien työpäivä 2.10. edistää työhyvinvointia livenä ja etänä

Neljättä kertaa järjestettävä Unelmien työpäivä on työhyvinvoinnin pop up -päivä, jona kuka tahansa voi järjestää työhyvinvointia edistävän pienen tai suuren teon omalla työpaikallaan, myös etänä.

Valtakunnallinen Unelmien työpäivä perjantaina 2. lokakuuta kannustaa tuomaan iloa työpaikoille. Poikkeuksellisissa oloissa on entistä tärkeämpää löytää tapoja tuoda positiivista energiaa työarkeen. Monessa työpaikassa tapahtumapäivää vietetään tällä kertaa uudenlaisella tavalla.

Miten olisi ideointipalaveri metsälenkillä? Entä kahvipaussi puistossa työkavereiden kanssa? Etätyöoloihin sopii vaikka videopalaverina järjestetty ohjelmallinen kahvihetki, puujalkavitsikilpailu tai taukojumppa. Yksin tai yhdessä voi seurata myös Unelmien työpäivän työhyvinvointiaiheista Work goes happy Turku -webinaaria.

Osoitteessa unelmientyopaiva.fi työyhteisöt voivat ilmoittautua mukaan ja osallistua samalla työhyvinvointiaiheisten palkintojen arvontaan.

Tavoitteena on, että Suomi täyttyy hyvinvoinnistaan huolehtivista työyhteisöistä, jotka päivän aikana kehittävät omaa arkeaan niin, että yhä useampi meistä voisi paremmin.

–Työhyvinvointia voidaan lisätä pienilläkin teoilla ja juuri nämä teot Unelmien työpäivänä halutaan nostaa esiin. Mitä useampi työyhteisö innostuu ja aktivoituu kehittämään omaa toimintaansa, sitä paremmaksi koko suomalainen työelämä muuttuu. Mikään työhyvinvointia edistävä teko tai idea ei ole liian pieni, toteaa Yksi elämä -terveystalkoiden projektipäällikkö Marjut Niemistö.

Asiantuntijapuheenvuorot webinaarina

Työyhteisöjen omien pop up -henkisten tapahtumien lisäksi perjantaina 2.10. järjestetään Unelmien työpäivän päätapahtuma WGH Turku Turun ammattikorkeakoulun uusissa EduCityn tiloissa. Tapahtumasta lähetetään koko päivä ohjelmaa, jossa puhumassa ovat työhyvinvoinnin asiantuntijat.

Ohjelmaa voi seurata verkosta webinaarina. Päivän ohjelmaa voi seurata yhdessä oman työyhteisön kanssa joko reaaliaikaisena tai poimia tallenteista jälkikäteen itselle ja omalle työyhteisölle sopivat aihealueet.

Päivän ohjelma löytyy Unelmien työpäivä -verkkosivulta osoitteesta unelmientyopaiva.fi/webinaari .Osallistuminen on maksutonta.
 

Kampanjavideoissa iloa työarkeen

Unelmien työpäivä -kampanjaan on tuotettu kolme mykkäelokuvan tapaan leikkimielistä videota, joissa eri työympäristöissä löydetään iloa ja eloa normaaliin työarkeen. Millainen on unelmien työpäivä yksin työtään tekevällä asiakaspalvelijalla, etäpalaveria pitävällä työyhteisön tiimillä tai toisensa kohtaavilla puistotyöntekijöillä?

Videoiden käsikirjoittajana ja keskeisenä näyttelijänä toimi vuorovaikutusmuotoilija Simo Routarinne. Kampanjaa varten on tehty myös haastevideoita ja radiomainos. Kampanjamateriaalin tuotannosta vastaa Learning Media Finland.

Linkit:
Unelmien työpäivä: unelmientyopaiva.fi
Teemavideot: unelmientyopaiva.fi/materiaalit
Haastevideot: unelmientyopaiva.fi/haaste
Kaikki videot YouTubessa Yksi elämä -kanavan Unelmien työpäivä 2020 -soittolistalla: https://bit.ly/31M1C7N
Yksi elämä -terveystalkoot:  
yksielama.fi
Work goes happy: 
www.wgh.fi

Lisätietoja:
Marjut Niemistö, projektipäällikkö, Yksi elämä -terveystalkoot
0400 448 291
marjut.niemisto@yksielama.fi