Unelmien työpäivänä #iloaluoviin

KIRJOITETTU 18.5.2020

Unelmien työpäivänä #iloaluoviin

Unelmien työpäivä on tehty pienistä, arkisista asioista, sanoo henkilöstöjohtaja Riitta Anttila Ammattiopisto Luovista.

– Millainen arkinen teko keskellä työpäivää toisi enemmän hymyä huulille, ilonpilkahduksia silmiin, yhteenkuuluvuutta, tekemisen meininkiä ja vaikka kaikkia näitä, kysyttiin luovilaisilta, kun teemapäivään tartuttiin vuonna 2018 ensimmäisen kerran.

Anttilan mukaan Luovissa ei haluttu pistää pystyyn työnantajavetoista päivää eikä järjestää mitään normaalista työpäivästä selvästi poikkeavaa tapahtumaa.

– Unelmien työpäivän vietto voi olla pieni irrotteluhetki, joka ei vaadi rahallista panostusta, vaan etukäteen mietityn idean. Pidimme myös tärkeänä, että teemapäivästä voi saada vinkkejä, joita voi toteuttaa muinakin päivinä, Anttila sanoo.

Vuonna 2019 Luovin Tampereen yksikkö heitti haasteen muille toimipisteille julkaista ja näyttää some-kanavissa hyvinvointitekoja, joita tehdään arjessa. Tämä otettiin Unelmien työpäivän teemaksi käyttäen sisäiseen viestintään Facebookin kaltaista Yammer-kanavaa, Luovin Sataman virtaa, joka on matalamman kynnyksen viestintäkanava kuin intra ja jonne kuka tahansa työntekijä voi kirjoittaa uutisia.

– Luovilla on tällä hetkellä noin 700 työntekijää 23 paikkakunnalla. Meillä pitää siis olla yhteisöllisiä työkaluja, jotta voidaan jakaa ajatuksia ja ideoita matalalla kynnyksellä kaikille.

Yksi Luovin arvoista on ilo, ja niinpä Unelmien työpäivä -postauksissa ja muissa hyvinvointivinkeissä käytettiin aihetunnistetta #iloaluoviin. Anttila kertoo olleensa itku silmässä lukiessaan luovilaisten ajatuksia unelmien työpäivistä. Hän kertoo esimerkin, jossa Luovin Sataman virtaan kirjoittanut ohjaaja kertoi omaa työhyvinvointiaan edistävän sen, että "Luovissa voin olla juuri sellainen kuin olen".

"Olen oppinut meidän opiskelijoilta vähintään yhtä paljon asioita kuin mitä olen heille opettanut. Unelmien työpäivä voi olla joka päivä. Muistetaan arvostaa jokaista kohtaamista ja kohdata toisemme aidolla tavalla. Kivaa unelmien työpäivää kaikille!", oli ohjaaja vielä jatkanut.

Anttila kertoo, että aika monessa tiimissä Unelmien työpäiväksi oli keksitty erilaista tekemistä yhdessä opiskelijoiden kanssa. Lisäksi Unelmien työpäivä -tarinoita tulee Yammeriin muulloinkin kuin pelkästään juuri Unelmien työpäivänä lokakuussa.

Työsuhdepäällikkö Tarja Heikkisen mukaan työhyvinvoinnin pop up -päivää on vietetty eri paikkakunnilla ja tiimeissä monella eri tavalla, esimerkiksi järjestämällä toivemusiikkikonsertteja, antamalla työkaverille henkilökohtainen kirje, pukeutumalla värikoodin mukaan yhtenäisesti tai ainakin pohtimalla unelmien työpäivää kahvipöydän ympärillä.

Anttilan ja Heikkisen omassa tiimissä, henkilöstöpalveluissa, teemapäivää vietettiin ensimmäisellä kerralla kerran kuukaudessa usean kuukauden ajan.  Idea kerran kuussa vietettävästä Vain työelämää -päivästä tuli televisiossa silloin pyörineestä muusikkojen Vain elämää -ohjelmasta.

– Jokainen sai oman päivän ja tehtävän vuorollaan keksiä oman näköistä tekemistä tiimille. Idea virtuaalikahveista on jäänyt elämään teemapäivien jälkeenkin, kertoo Heikkinen.

Heikkisen mukaan työyhteisössä jokainen uskaltaa olla oma itsensä, kun myös johto laittaa itsensä likoon. Unelmien työpäivänä johtoryhmä on esimerkiksi toivotellut "höpsöttelyvideolla" hyvää työpäivää, mikä on rohkaissut muutkin jakamaan kuvia hauskoista tekemisistään.

Vuoden 2018 Unelmien työpäivää varten jokaiselle johtoryhmäläiselle arvottiin kaksi luovilaista, joille he soittivat päivän aikana. Valtakunnallisesti 700 työntekijän työyhteisössä johtoryhmäläiset eivät kaikkia puhelukumppaneitaan olleet välttämättä edes tavanneet, mutta keskustelu Unelmien työpäivästä sujui hienosti teemoilla:

– Mitä olet tänään hommaillut, millainen sinun arkesi on? Mikä tekee sinulle Unelmien työpäivän?

 

#unelmientyöpäivä

Perjantaina 2.10. on työhyvinvoinnin tapahtumapäivä, jolloin kuka tahansa voi järjestää töissä viihtymistä edistävän pienen tai suuren teon. Unelmien työpäivä (UTP) järjestetään tänä vuonna neljättä kertaa. Vuonna 2019 järjestettiin noin 900 UTP-tapahtumaa, joissa osallistujia oli yhteensä noin 45 000.

UTP on matalan kynnyksen pop up -tapahtuma, jonka tavoitteena on edistää työhyvinvointia Suomessa voimaannuttamalla toimimaan oman sekä työyhteisönsä hyvinvoinnin edistämiseksi. Tänä vuonna päivää vietettäneen myös etätyöoloissa.

Lue lisää: unelmientyopaiva.fi

Vinkkejä luovilaisten aiemmista tapahtumista

"Yhteinen lounashetki lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Naapuritiimin kanssa valmistamme yhdessä texmex-lounaan ja tämän jälkeen ruokailemme yhdessä."

"Käydään porukalla ulkoilemassa/kävelyllä ja nautitaan kahvit talon ulkopuolella kahvilassa."

"Jokainen ryhmä toteuttaa omalla tavallaan toisen kehumista/kannustamista, aforismeja ym. opiskelijoiden kesken. Pieniä yhteisöllisiä hetkiä pitkin päivää."

"Työyhteisöä kannustetaan huomioimaan työkaveria, esimerkiksi kehu / kiitos / pieni viesti / aforismi / meemi / omatekoinen lahja. Jokainen huomioi ainakin lähimpiä työkavereitaan, halutessaan laajemminkin. Ajatus on tärkein."

"Webropolin kautta toteutetaan Ilmianna onnistuja, johon jokainen työntekijä kirjaa kuka hänen mielestään on onnistuja ja miksi."

"Jäätelöbaari ruokailun jälkeen kahvihuoneessa koko väelle. Erityisruokavaliot huomioidaan. Jäätelöbaari katetaan kauniisti, musiikkia ja rauhallinen tunnelma."

"Koko toimipisteen yhteinen aamujumppa ulkona. Elokuvahetki elokuviin kuuluvine lisukkeineen (popcornit, mehu ja mahdollisesti jäätelöä lopuksi). Komedia ja kaikille soveltuva elokuva on tulossa."

"Tarjotaan aamupala henkilöstölle. Hartiajumppa liikuntasalissa. Näistä tieto s-postilla henkilöstölle, jumppa lähetetään skypellä yksikön muille paikkakunnille. Hyvän mielen mietelauseita henkilökunnalle sisäiseen postiin. Yksikön johtajan viesti aamulla kaikille."

Päivän teema " rennosti työpäivään".

"Aamulla ennen opiskelijoiden tuloa rentouttava aamuhetki: tuodaan omat viljatyynyt, tehdään terveellinen smoothie, ja pidetään tietoinen läsnäoloharjoitus. Päivän mittaan kehutaan tietoisesti vielä enemmän työkamuja."