Yhdessä terveemmän Suomen puolesta

Yhdessä terveemmän Suomen puolesta

KIRJOITETTU 31.8.2018
Syyskuun ensimmäisellä viikolla (3.-9.9.) vietetään kansainvälistä Tarttumattomien sairauksien toiminnan viikkoa.

Suomen Tarttumattomat sairaudet -verkostoon (NCD) kuuluvat Aivoliitto, Diabetesliitto, Duodecim, Filha, Hengitysliitto, Suomen Mielenterveysseura, Sydänliitto ja Syöpäjärjestöt.

Tarttumattomat sairaudet -verkoston jäsenet muodostavat myös Yksi elämä -terveystalkoiden verkoston siten, että Duodecim on mukana asiantuntijatahona. Yksi elämä -verkoston tavoitteena on terveempi Suomi kaikille. Järjestöjen yhteiset terveystalkoot edistävät ihmisen terveyttä ja hyvinvointia läpi elämän.

Yksi elämä -terveystalkoot tekee työtä terveyden edistämisen puolesta ympäri vuoden ja näymme vahvasti myös Tarttumattomien sairauksien toiminnan viikolla. Tässä esimerkkejä siitä, kuinka sinä voit osallistua.

 

Liikunnalliset Herätysliike-tapahtumat

Herätysliike on todellinen kehon ja mielen piristys! Yksi elämä yhdessä tanssija Hanna Brotheruksen, Kansallisteatterin ja Helsinki Mission kanssa järjestävät elo-syyskuussa liikunnallisia aamutapahtumia Kansallisteatterissa Helsingissä. Keskiviikkoaamuisin järjestettävä matalan kynnyksen liikunnallinen aamunavaus rohkaisee kontaktiin kehon ja mielen kanssa ja kutsuu kaupunkilaisia liikkumaan ikään, sukupuoleen tai taustaan katsomatta.

Lue lisää

 

Unelmien työpäivä

Tee työkavereillesi lokakuun viidennestä Unelmien työpäivä! Perjantai 5.10. on työhyvinvoinnin pop-up -päivä, jolloin kuka tahansa voi järjestää työhyvinvointia edistävän pienen tai suuren teon omalla työpaikallaan. Ideoi työkaverien kanssa oma tapahtuma, joka tuo teille työniloa!

Lue lisää

Ilmoittaudu mukaan, voita unelmapalkintoja ja osallistu webinaariin: www.unelmientyöpäivä.fi

 

Työelämän terveystalkoot

Kutsumme organisaatiosi mukaan Yksi elämä -terveystalkoisiin! Yksi elämä -terveystalkoisiin osallistuu jo yli 1000 yritystä ja organisaatiota. Tarjoamme työyhteisöllenne maksutonta ja monipuolista kumppanuutta työntekijöiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Terveystalkoisiin osallistuminen on keino osoittaa, että työpaikalla tuetaan hyvinvointia ja terveellisiä valintoja.

Lue lisää ja ilmoita organisaatiosi mukaan

 

Yksi elämä -uutiskirje

Kuukausittain ilmestyvästä uutiskirjeestämme löydät terveyttä ja hyvinvointia tukevaa ajankohtaista tietoa sekä vinkkejä kuinka voit itse osallistua mukaan koko Suomen yhteisiin terveystalkoisiin. Pidetään huolta itsestämme ja tuetaan porukalla myös muita!

Tilaa uutiskirje

 

Yksi elämä -sivusto on terveyden tietopankki

Yksi elämä -sivustolta löydät laajasti ajankohtaista tietoa terveyden edistämiseksi artikkelien, aineistojen ja videoiden muodossa. Sivuston sisältö on jaettu aihealueittain ja kohderyhmittäin ja on helposti löydettävissä hakutoiminnon avulla.

Tutustu myös Yksi elämä -somekanaviin:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Tarttumattomat sairaudet -verkosto vaikuttaa yhteiskunnallisesti

Tarttumattomat sairaudet -verkosto (NCD) tekee yhteistyötä Sosiaali- ja terveysministeriön, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja muiden viranomaisten kanssa sekä edustaa tarttumattomien sairauksien yhteisiä viestejä kansainvälisillä foorumeilla.

Verkosto edistää tarttumattomille sairauksille yhteisiä yhteiskunnallisia tavoitteita. Verkoston edistämiä, kansallisella tasolla ratkaistavia tavoitteita ovat muun muassa:

  • Tulee käynnistää riittävästi resursoitu kansanterveysohjelma ehkäisemään kansansairauksia, edistämään ihmisten terveyttä ja hyvinvointia sekä vähentämään ihmisryhmien välisiä terveyseroja.

  • Poliittisten päätösten vaikutukset ihmisiin ja eri ihmisryhmiin on arvioitava valmisteluvaiheessa ja arviot on tehtävä julkisiksi.

  • Tarvitaan terveysperusteinen verouudistus. Alkoholia, tupakkaa ja epäterveellistä ruokaa, kuten korkeaenergistä ruokaa ja paljon prosessoitua lihaa, on verotettava nykyistä tiukemmin ja terveellisen ruuan, kuten kasvisten ja hedelmien, verotusta on kevennettävä. On otettava käyttöön sokerivero.

  • Nuuskan maahantuontirajoja on tiukennettava.

  • Tupakkatuotteiden pakkaukset on muutettava tuotemerkittömiksi.

  • Alkoholin mainontaa tulee tiukentaa. Mielikuvamainonnasta ja tuotesijoittelusta on luovuttava.

 

Jokainen päätös on terveyspäätös

Yksi elämä -verkosto viestii päättäjille Puhutaan rahasta -teemalla, tänä syksynä mm. Kuntamarkkinoilla ke 12.9. sekä syyskuussa eduskuntaryhmille. Verkosto on muun muassa koonnut 11 esimerkkiä, jotka osoittavat että kunnissa on mahdollista investointien kautta parantaa suomalaisten terveyttä ja vähentää menoja.

Lue lisää terveyspäätöksistä