Yksi elämä -terveystalkoot jalkautui Itäkeskukseen

KIRJOITETTU 13.11.2020

Yksi elämä -terveystalkoot jalkautui Itäkeskukseen

Lokakuussa järjestetty Yksi elämä Terveydeksi -tapahtuma herätti kiinnostusta Kauppakeskus Itiksessä. Uudenmaan Yksi elämä -verkosto tarjosi sen yhteydessä vinkkejä terveyden edistämiseksi ja terveysmittauksia sekä tietoa Yksi elämä -terveystalkoista.

Tapahtumassa mitattiin veloituksetta halukkaiden osallistujien verensokeri ja kokonaiskolesteroliarvot. Kävijöitä myös ohjattiin kasvisten monipuoliseen hyödyntämiseen osana ruokavaliota. Järjestäjät keskustelivat osallistujien kanssa myös Yksi elämä -vinkkikorttien sisällöistä.

Mittauksia käytettiin keskustelun herättäjinä sekä seulontatarkoituksessa ohjaamalla osallistujia terveydenhuollon palveluihin, mikäli poikkeavia arvoja löydettiin. Jokaiselle osallistujalle jaettiin Yksi elämä -kassi, josta löytyi vinkkikortteja, heijastin ja välipalakeksi. Kasseja bongattiinkin Itiksen käytävillä pitkin päivää.

Koronatilanteen vuoksi tapahtumapisteelle pääsi kerrallaan vain rajoitettu määrä ihmisiä. Järjestäjät, osallistujat ja jonottajat olivat varustautuneet kasvomaskein ja käsihygieniasta huolehdittiin käsihuuhtein.

Epidemiasta huolimatta yleisöä – pääasiassa työikäisiä maahanmuuttajia ja eläkeläisiä – saapui paikalle runsain joukoin, kaiken kaikkiaan noin 350 henkilöä.

Osa osallistujista jonotti pisteelle jopa puolitoista tuntia. Mittaukseen tulijoita olisi ollut jonoksi asti vielä siinäkin vaiheessa, kun tapahtumaa kauppakeskuksen sääntöjen mukaan lopeteltiin klo 19.

Tapahtuma toteutui yli tavoitteiden ja ylitti järjestäjien odotukset. Järjestäjät pitävät tärkeänä, että myös haastavina aikoina tuodaan esille järjestöjen tekemää työtä ja muistutetaan ihmisiä oman terveytensä vaalimisesta.

Tapahtuman käytännön järjestelyistä vastasivat Etelä-Suomen Sydänpiiri ja Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistys.