Yksi elämä -terveystalkoot palkitsee ylioppilaita ja lähihoitajia

Yksi elämä -terveystalkoot palkitsee ylioppilaita ja lähihoitajia

KIRJOITETTU 1.6.2019
Yksi elämä -terveystalkoot palkitsee terveystiedon keväällä 2019 kirjoittaneita ylioppilaita ja valmistuvia lähihoitajia. Palkinnot jaetaan jo kuudentena vuonna peräkkäin. Lahjojen saajat valitsee kussakin koulussa oppilaitoksen opettaja. Palkittuja on kaikkiaan 98 lukioista ja ammattioppilaitoksista eri puolelta Suomea.

Terveystieto on viime vuosina ollut suosituin reaaliaine ylioppilaskirjoituksissa ja lähihoitajakoulutuksen yhtenä merkittävänä ammattiosaamisen mittarina on terveyden edistäminen. Terveystieto edesauttaa oppiaineena terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta tukevaa osaamista ja ajattelua. Opetuksessa terveyden edistämistä sekä sairauksien ehkäisyä ja hoitoa tarkastellaan monipuolisesti yksilön, pienyhteisön ja yhteiskunnan näkökulmasta.

Valmistuneet palkitaan suomalaisella designlahjalla, Alvar Aalto 100 vuotta -lahjaesinekilpailusta tutulla puisella pannunalusella, jonka on suunnitellut Jani Martikainen.

"Haluamme palkita valmistuneita, joiden terveysosaamiseen kuuluu valmius ottaa vastuuta oman ja toisten terveyden edistämisestä. Yksi elämä -terveystalkoissa kannustamme kaikkia suomalaisia arjen pieniin, hyvinvointia edistäviin päätöksiin ja tekoihin. Toivomme, että pienet käytännölliset lahjat tuovat iloa saajilleen, toteaa Yksi elämä -terveystalkoiden projektikoordinaattori Tuula Mäkinen.

Yksi elämä -terveystalkoiden tavoitteena on terveempi Suomi. Aivoliiton, Diabetesliiton, Filhan, Hengitysliiton, Suomen Mielenterveysseuran, Sydänliiton ja Syöpäjärjestöjen yhteiset terveystalkoot edistävät ihmisen terveyttä ja hyvinvointia läpi elämän. Duodecim on mukana asiantuntijatahona.

Yksi elämän kanssa yhteistyössä kevään ylioppilaiden ja lähihoitajien palkitsemisessa ovat mukana Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry LIITO ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer.

 

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Tuula Mäkinen

tuula.makinen(at)yksielama.fi