Yksi elämä -terveystalkoot palkitsi lähihoitajia ja ylioppilaita

KIRJOITETTU 23.12.2020

Yksi elämä -terveystalkoot palkitsi lähihoitajia ja ylioppilaita

Eri puolilla Suomea 217 valmistunutta lähihoitajaa ja lukion terveystiedon kirjoittanutta ylioppilasta on saanut vuonna 2020 Yksi elämä -terveystalkoiden kunniakirjan ja design-lahjan. Palkinnot jaettiin tällä kertaa jo seitsemäntenä vuonna peräkkäin.

Kuva: Bravoo

Yksi elämä -terveystalkoot on yhdessä opettajien kanssa etsinyt iloisia yllättäjiä ja muiden kannustajia.

Liito ry:n toiminnanjohtajan Tiina Apajalahden mielestä Yksi elämä -palkinto täydentää hyvin kirjoitusmenestyksen perusteella myönnettäviä stipendejä. "Terveysosaaminen seuraa läpi elämän. Tärkeintä ei ole määränpää vaan kuljettu polku. Yksi elämä -palkinnon avulla opettaja voi kannustaa opinnoissaan edistynyttä tai elämänmuutoksen tehnyttä oppilasta."

Lähihoitajakoulutuksen yhtenä merkittävänä ammattiosaamisen mittarina on terveyden edistäminen. "Viime vuosina opinnoissa on aiempaa enemmän mietitty myös omia valintoja ja terveysvaikutuksia. Tämä on hyvä asia, kun alan työajat ovat epäsäännölliset", pohtii SuPerin opiskelija-asiamies Tanja Oksanen.

SuPer on kertonut lähihoitajien opettajille Yksi elämä -palkinnosta oman stipendiviestintänsä yhteydessä. Oksasen mukaan oppilaitokset ja opettajat näkevät Yksi elämä -palkinnon erityisen mieluisana, koska lähihoitajille ei ole tarjolla monien muiden alojen tapaan esimerkiksi paikallisten yritysten myöntämiä tunnustuspalkintoja.

"Tänä vuonna opiskelijoiden kannustaminen on ollut erityisen tärkeää koronatilanteen aiheuttamien haasteiden vuoksi. Monelta valmistuneelta saattoi jäädä odotetut valmistujaisjuhlat pitämättä tai ne jouduttiin siirtämään tuonnemmaksi. Haluammekin tsempata ja onnitella kaikkia valmistuneita – saatte olla ylpeitä itsestänne!", sanoo projektikoordinaattori Linda-Maria Rask.

Yksi elämä -terveystalkoot on yhdessä opettajien kanssa etsinyt iloisia yllättäjiä ja muiden kannustajia. Valmistuneet palkitaan kunniakirjalla ja suomalaisella designlahjalla, Alvar Aalto 100 vuotta -lahjaesinekilpailusta tutulla puisella pannunalusella, jonka on suunnitellut Jani Martikainen. Yhteistyössä on mukana Liikunnan ja terveystiedon opettajat Liito sekä Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer.

Lue lisää vuonna 2020 palkituista lähihoitajista ja ylioppilaista:

Lähihoitajaopiskelijat koronatalkoissa

Terveystiedosta oppia omaan elämään

Terveystiedosta saa pienessä ryhmässä enemmän irti

Tuore lähihoitaja palkittiin päättäväisyydestä (2019)