Yksi elämä -terveystalkoot palkitsi syksyn ylioppilaita ja lähihoitajia

Yksi elämä -terveystalkoot palkitsi syksyn ylioppilaita ja lähihoitajia

KIRJOITETTU 10.12.2018
Yksi elämä -terveystalkoot palkitsi terveystiedon syksyllä 2018 kirjoittaneita ylioppilaita ja valmistuvia lähihoitajia. Palkinnot jaetaan jo viidentenä vuonna peräkkäin. Lahjojen saajat valitsee kussakin koulussa oppilaitoksen opettaja. Palkittuja on kaikkiaan 57 lukiosta ja ammattioppilaitoksesta eri puolelta Suomea.

Terveystieto on viime vuosina ollut suosituin reaaliaine ylioppilaskirjoituksissa ja lähihoitajakoulutuksen yhtenä merkittävänä ammattiosaamisen mittarina on terveyden edistäminen. Terveystieto edesauttaa oppiaineena terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta tukevaa osaamista ja ajattelua. Opetuksessa terveyden edistämistä sekä sairauksien ehkäisyä ja hoitoa tarkastellaan monipuolisesti yksilön, pienyhteisön ja yhteiskunnan näkökulmasta.

Valmistuneet palkitaan design-lahjalla, Alvar Aalto 100 vuotta -lahjaesinekilpailusta tutulla puisella pannunalusella.

"Haluamme palkita valmistuneita, joiden terveysosaamiseen kuuluu valmius ottaa vastuuta oman ja toisten terveyden edistämisestä. Yksi elämä -terveystalkoissa kannustamme kaikkia suomalaisia arjen pieniin, hyvinvointia edistäviin päätöksiin ja tekoihin. Toivomme, että pienet käytännölliset lahjat tuovat iloa saajilleen, toteaa Yksi elämä -terveystalkoiden projektikoordinaattori Tuula Mäkinen.

Jo viidentenä vuonna peräkkäin jaettavat muistamiset ovat saaneet paljon kiitosta myös terveystiedon opettajilta. 

Yksi elämän kanssa yhteistyössä kevään ylioppilaiden ja lähihoitajien palkitsemisessa ovat mukana Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat ry LIITO ja Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer.

 

Lisätietoja:

Projektikoordinaattori Tuula Mäkinen

tuula.makinen(at)yksielama.fi