Yli 40 000 suomalaista tempaisee työhyvinvoinnin puolesta

Yli 40 000 suomalaista tempaisee työhyvinvoinnin puolesta

KIRJOITETTU 6.10.2017
Yli 600 työporukkaa ja yli 40 000 työikäistä tempaisee tänään työhyvinvoinnin puolesta. On ensimmäinen, valtakunnallinen Unelmien työpäivä. Suomen suurimmassa työhyvinvointitapahtumassa annetaan työkaverille arvostusta, järjestetään lettukestit neukkariin ja palaveerataan puistossa. Idean lanseerannut Yksi elämä -terveystalkoot iloitsee tapahtuman saamasta suosiosta.

Unelmien työpäivä tarttuu suomalaisen työelämän hyvinvointihaasteisiin ja kannustaa huomioimaan työkaverit positiivisesti tänään 5.10.2017. Mukaan on ilmoitettu yli 600 tapahtumaa, joissa on ohjelma aina porukalla pötköttelystä, päivätansseihin ja pannaritarjoiluun. Lisäksi tarjolla on maksuton webinaari, josta saa asiantuntijavinkkejä työkyvyn edistämiseen mm. levon, liikkumiseen ja ravinnon keinoin.

– Yli 40 000 osallistujaa on aivan uskomattoman hieno juttu! Mukana on tosi erilaisia työyhteisöjä ja ilahduttava tapahtumien kirjo. Juuri tällaista positiivista yhdessä tekemisen meininkiä toivoimmekin syntyvän, Eija Seppänen Yksi elämä -terveystalkoiden viestintäpäällikkö riemuitsee.

Suomalaiset viettävät ison osan arjestaan työpaikoilla, ja pahoinvointi työssä käy kalliiksi, niin yksilöille kuin yhteiskunnallekin. Unelmien työpäivän kautta Yksi elämä kannustaa ihmisiä tarttumaan tilaisuuteen ja vaikuttamaan itse oman yhteisönsä ilmapiiriin.

– Yleensähän työhyvinvoinnin ajatellaan olevan HR:n ja johdon vastuulla. Kuitenkin hyvä fiilis syntyy pienistä arkipäiväisistä jutuista, joita kuka tahansa voi toteuttaa. Kesän kyselyssämme 800 vastaajaa nimesi hymyn ja tervehtimisen tärkeimmiksi työhyvinvointia edistäviksi asioiksi, Seppänen kertoo.

Yksi elämä pyrkii jatkuvasti löytämään uudenlaisia tapoja, joilla ihmiset saataisiin tekemään terveytensä kannalta edullisempia asioita. Tavallaan Unelmien työpäivässäkin on siis kyse kansanterveydellisestä palvelumuotoilusta.

– Pelkkä tiedon päälle kaataminen ja sormen heristäminen on aika tehotonta. Terveysasioissa positiivisia pysyviä muutoksia saadaan aikaan pienten, välittömän onnistumisen tunteen tuottavien tekojen kautta. Siksi tällaisilla tempauksilla on työhyvinvoinnin kannalta merkitystä.

Lisätietoja

Eija Seppänen, viestintäpäällikkö
Yksi elämä -terveystalkoot
040 508 3645
eija.seppanen@yksielama.fi

Yksi elämän tavoitteena on terveempi Suomi. Aivoliitto, Diabetesliitto ja Sydänliitto ovat käynnistäneet yhteiset terveystalkoot, joissa kannustamme ihmisiä pitämään parempaa huolta itsestään sekä porukalla tukemaan myös muita. Kolmen kansalaisjärjestön ainutlaatuisen yhteistyön tavoitteena on tukea terveyttä läpi elämän, ehkäistä valtimosairauksia ja edistää niiden varhaista diagnosointia sekä sisällyttää kuntoutus ja vertaistuki osaksi hyvää hoitoa. Tervetuloa talkoisiin www.yksielama.fi

 

Katso myös:

Unelmien työpäivän verkkosivusto

Unelmien työpäivän katugallup -video (Youtube)

Yksi elämän teettämän työhyvinvointi -aivoriihen tulokset