Käynnistämisen vuosi

Kun päätös Yksi elämä -hankkeiden rahoituksesta vuosiksi 2012-2017 varmistui, alkoi tapahtua. Hankeorganisaatiota ryhdyttiin rakentamaan ja henkilöstöä valmentamaan uudenlaiseen yhteistyöhön. Uudet rekrytoinnit käynnistyivät, samoin viestintästrategian valmistelu.

2012

Edessä oli myös työkalujen valinta, työsuunnitelmien laatiminen sekä hankearvioinnin tarkentaminen. Liitoissa pohdittiin, mitä tarjottavaa kullakin on yhteiselle terveystarjottimelle. Nopeaa näkyvyyttä haettiin YLEn Elämä pelissä -ohjelmassa mukanaolosta.

Yksi elämä -liitoissa oltiin uuden edessä.

Ensiarvoisen tärkeää oli saada oma henkilöstö mukaan uuteen tekemiseen. Ensimmäisiä askelia oli hahmottaa se, keitä kaikki tässä uudessa hankkeessa oli mukana. Niinpä kolmen järjestön väki kokoontui Suvituulessa ensimmäiseen Talviseminaariin. Siellä tutustuttiin toisiin ja etsittiin työpareja ja kollegoita toisista järjestöistä.

Edessä oli myös uusien tekijöiden rekrytointi. 15.1.2012 Aamulehdessä, Helsingin Sanomissa, Turun Sanomissa ja Oikotiellä oli kuuden palstan näyttävä ilmoitus, jossa etsittiin henkilöitä työskentelemään hankekokonaisuudessa tai jossain sen osahankkeessa. Diabetesliitto haki projektisuunnittelijaa Tampereelle ja Aivoliitto koulutussuunnittelijaa Turkuun. Sydänliitto haki sekä projektipäällikköä että markkinoinnin osaajaa Helsinkiin. Näiden lisäksi Aivoliitto ja Sydänliitto hakivat yhdessä kahta projektisihteeriä Helsinkiin.