Aineistot

Näiltä sivuilta löydät aivoterveyteen, diabetekseen, hengitysterveyteen, mielenterveyteen, sydänterveyteen, syöpään sekä yleiseen terveyden edistämiseen liittyviä aineistoja. Aineistot ovat  esimerkiksi oppaita, esitteitä, julisteita ja verkkojulkaisuja. Ne on jaoteltu sisällön mukaan sekä kohderyhmittäin. Sivun yläreunasta löydät hakua tarkentavat valinnat. Aineistoja voi etsiä myös hakusanoilla kohdasta Haku aineistosta.

Esimerkiksi Järjestö- ja vertaistoimijat -osiosta löydät aineistoja, jotka on suunnattu tukemaan toimintaa yhdistyksissä, kerhoissa ja muissa vertaisryhmissä. Tapahtumissa ja muissa tilaisuuksissa yleisölle jaettavaksi sopivaa materiaalia löytyy muista osioista.

Aineistot ovat suurimmaksi osaksi Yksi elämä -verkoston eli Aivoliiton, Diabetesliiton, Filhan, Hengitysliiton, MIELI Suomen Mielenterveys Ry:n, Sydänliiton tai Syöpäjärjestöjen tuottamia. Painettuja materiaaleja voi useimmiten tilata liittojen verkkokaupoista. Tarkemmat tiedot löytyvät kunkin aineiston esittelysivulta.

 

Verenpaine kohdalleen

Verenpaine kohdalleen -esitteessä kerrotaan elintapojen vaikutuksesta kohonneeseen verenpaineeseen.

Liikunnan puheeksiottokortti

Kortin avulla ammattilainen voi ottaa liikunnan puheeksi asiakkaan kanssa ja suositella hänelle käyntiä liikuntaneuvojan vastaanotolla.

Afasia-opas

Oppaassa kerrotaan afasian eri muodoista, syistä ja kuntoutumisesta. Lisäksi esite sisältää ohjeita ja vinkkejä keskusteluun henkilön kanssa, jolla on afasia

Liikunta aivoverenkiertohäiriön jälkeen: esite

Terveysliikunnan opas, jossa on huomioitu ne erityispiirteet, joita voi esiintyä aivoverenkiertohäiriön (AVH) jälkeen liikunnassa ja toimintakyvyssä

Ilon askeleet -opas

Vinkkejä kouluikäisen lapsen kielenkehityksen ja oppimisen tueksi.

Kun hätä on tämän näköinen, soita 112 -juliste

Juliste auttaa tunnistamaan aivoverenkiertohäiriön ja sydäninfarktin oireet.

Pienen kielipolku -opas

Vinkkejä alle kouluikäisen lapsen kielenkehityksen tueksi
Näytetään tulokset 46 - 56 / 56
Merkintöjä per sivu 15
/ 4