Aineistot

Näiltä sivuilta löydät aivoterveyteen,  diabetekseen, hengitysterveyteen, mielenterveyteen, sydänterveyteen, syöpään sekä yleiseen terveyden edistämiseen liittyviä aineistoja. Aineistot ovat  esimerkiksi oppaita, esitteitä, julisteita ja verkkojulkaisuja.  Ne on jaoteltu sisällön mukaan sekä kohderyhmittäin. Sivun yläreunasta löydät hakua tarkentavat valinnat. Aineistoja voi etsiä myös hakusanoilla kohdasta Haku aineistosta.

Esimerkiksi Järjestö- ja vertaistoimijat -osiosta löydät aineistoja, jotka on suunnattu tukemaan toimintaa yhdistyksissä, kerhoissa ja muissa vertaisryhmissä.  Tapahtumissa  ja muissa tilaisuuksissa yleisölle jaettavaksi sopivaa materiaalia löytyy muista osioista.

Kaikki aineistot ovat Yksi elämä -liittojen Aivoliiton, Diabetesliiton, Filhan, Hengitysliiton, Suomen Mielenterveysseuran, Sydänliiton tai Syöpäjärjestöjen tuottamia. Painettuja materiaaleja voi tilata liittojen verkkokaupoista. Tarkemmat tiedot löytyvät kunkin aineiston esittelysivulta.

 

StopDia Työkalupakki työpaikoille

StopDian Työkalupakki on kokoelma konkreettisia keinoja muokata työympäristöä sellaiseksi, että työntekijän on vaivattomampaa tehdä hyvinvointiaan tukevia valintoja työaikana.

Kakkostyypin ehkäisyn avaimet

Pysäytä esidiabetes ja ehkäise tyypin 2 diabetesta esitteen neuvoja seuraten. Vain ikävuodet ja geenit ovat annettuja, muihin diabetekselle altistaviin tekijöihin voit itse vaikuttaa.

Liikkuva yhdistys - Vinkkejä ja ideoita

Opas antaa käytännöllistä tietoa yhdistysten liikuntatoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen.

Vaikuttamisen työkirja

Vaikuttamisen työkirja opastaa käytännönläheisesti vaikuttamaan kuntapäättäjiin mm. terveellisempien ruokapalveluiden valinnassa.

Esimerkki päivän aterioista 2 000 kcal -repäisylehtiö

Ohjelehtisen kuvat auttavat aterioiden koon ja päivän ruokamäärien hahmottamisessa.

Hiilihydraattien arviointi -repäisylehtiö

Kuvien avulla voidaan opettaa ateriainsuliinin annostelussa tarvittavaa hiilihydraattien arviointia.

Sinä valitset -repäisylehtiö

Hoidonohjauksen materiaalia terveellisten ruokavalintojen tueksi.

Ohje ateriatablettien käyttäjälle -repäisylehtiö

Terveydenhuollon ammattilainen, tilaa ohjausmateriaaliksi tyypin 2 diabeetikoille.

Vaihda pehmeään rasvaan -repäisylehtiö

Ohjausmateriaali auttaa lisäämään pehmeän rasvan osuutta ruokavaliossa.

Kalaa, kanaa ja kasviksia -keittokirja

Kirjan avulla teet helppoa ja herkullista ruokaa, joka sisältää runsaasti kasviksia!

Piiraat pullat pasteijat -leivonnaisohjeita

Diabetesliiton leivonnaiskirjaan on koottu herkullisia reseptejä, joissa kovaa rasvaa on hyvin vähän, suolaa niukasti ja sokeria kohtuudella.

Väriä ja voimaa -reseptikirja

Mitä uskaltaa syödä ruokaa koskevan tietotulvan keskellä? Ovatko hiilihydraatit hyvästä vai pahasta? Voiko terveellinen ruokavalio olla edullinen ja ekologinen?
Näytetään tulokset 1 - 15 / 70
Merkintöjä per sivu 15
/ 5