Aineistot

Näiltä sivuilta löydät aivoterveyteen, diabetekseen, hengitysterveyteen, mielenterveyteen, sydänterveyteen, syöpään sekä yleiseen terveyden edistämiseen liittyviä aineistoja. Aineistot ovat  esimerkiksi oppaita, esitteitä, julisteita ja verkkojulkaisuja. Ne on jaoteltu sisällön mukaan sekä kohderyhmittäin. Sivun yläreunasta löydät hakua tarkentavat valinnat. Aineistoja voi etsiä myös hakusanoilla kohdasta Haku aineistosta.

Esimerkiksi Järjestö- ja vertaistoimijat -osiosta löydät aineistoja, jotka on suunnattu tukemaan toimintaa yhdistyksissä, kerhoissa ja muissa vertaisryhmissä. Tapahtumissa ja muissa tilaisuuksissa yleisölle jaettavaksi sopivaa materiaalia löytyy muista osioista.

Aineistot ovat suurimmaksi osaksi Yksi elämä -verkoston eli Aivoliiton, Diabetesliiton, Filhan, Hengitysliiton, MIELI Suomen Mielenterveys Ry:n, Sydänliiton tai Syöpäjärjestöjen tuottamia. Painettuja materiaaleja voi useimmiten tilata liittojen verkkokaupoista. Tarkemmat tiedot löytyvät kunkin aineiston esittelysivulta.

 

StopDia Hedelmäjengi-Tuoretta tarjolle taukotilaan

Aloituspaketti työporukan oman Hedelmäjengin perustamiseksi, jotta töissä olisi viikoittain tarjolla tuoreita hedelmiä välipalaksi.

StopDia Evästä!-Ideoita ja inspiraatiota arkiruokien valmistukseen

Reseptipaketti, joka sisältää herkullisen, satokauden kasviksia hyödyntävän ja ravitsemuksellisesti laadukkaan eväsvinkin vuoden jokaiselle viikolle. Mutkattomat eväsohjeet tarjoavat moneen makuun...

5 vinkkiä hyvään syömiseen

Ruoalla on suuri vaikutus terveyteemme. Terveellinen syöminen suojaa monilta sairauksilta ja auttaa jaksamaan paremmin arjessa.

StopDia Työkalupakki työpaikoille

StopDian Työkalupakki on kokoelma konkreettisia keinoja muokata työympäristöä sellaiseksi, että työntekijän on vaivattomampaa tehdä hyvinvointiaan tukevia valintoja työaikana.

Verkkopuntari

Verkkopuntari on nykyaikainen painonhallintaohjelma, joka vastaa nykyajan haasteisiin verkkoympäristössä. Ryhmään voi osallistua ajasta ja paikasta riippumatta. Ohjaus onnistuu työpäivän aikana.

Esimerkki päivän aterioista 2 000 kcal -repäisylehtiö

Ohjelehtisen kuvat auttavat aterioiden koon ja päivän ruokamäärien hahmottamisessa.

Hiilihydraattien arviointi -repäisylehtiö

Kuvien avulla voidaan opettaa ateriainsuliinin annostelussa tarvittavaa hiilihydraattien arviointia.

Sinä valitset -repäisylehtiö

Hoidonohjauksen materiaalia terveellisten ruokavalintojen tueksi.

Ohje ateriatablettien käyttäjälle -repäisylehtiö

Terveydenhuollon ammattilainen, tilaa ohjausmateriaaliksi tyypin 2 diabeetikoille.

Vaihda pehmeään rasvaan -repäisylehtiö

Ohjausmateriaali auttaa lisäämään pehmeän rasvan osuutta ruokavaliossa.

Makumatka kevyeen kotiruokaan -keittokirja

Maittavaa arkiruokaa ja juhlapöydän herkkuja ilman turhaa rasvaa ja suolaa.

Kalaa, kanaa ja kasviksia -keittokirja

Kirjan avulla teet helppoa ja herkullista ruokaa, joka sisältää runsaasti kasviksia!
Näytetään tulokset 1 - 15 / 40
Merkintöjä per sivu 15
/ 3