Eduskunta näyttää mallia hyvinvointikampanjallaan

KIRJOITETTU 24.2.2016

Eduskunta näyttää mallia hyvinvointikampanjallaan

Eduskunnan hyvinvointikampanjan tavoitteena on saada kansanedustajat liikkeelle sekä lautasmalli juurrutettua. Työterveyshuollon koordinoimalla vertaistoiminnalla kansanedustajat ja henkilökunta innostavat ja kannustavat toisiaan omien tavoitteiden saavuttamiseksi.

"Yhdessä eduskuntoon"  on Eduskunnan slogan helmikuussa 2016 startanneelle terveyskampanjalle. Liikunnan lisäksi huomiota kiinnitetään hyvään ja terveelliseen ruokavalioon. Yhdessä eduskuntoon -hyvinvointikampanja jatkuu kesäkuun puoliväliin asti kuukausittaisilla teemoilla. Kampanjassa ovat mukana eduskunnan työterveyshuolto, liikuntapalvelut, Amica –ravintola ja Yksi elämä -terveystalkoot.

 

Vertaistoiminta keskiöön

Eduskunnan työterveyshuolto lähtee kampanjaan mukaan innostavalla vertaisryhmähaasteella. Työterveyshuolto perustaa painonhallinta- ja hyvinvointiryhmät, joissa osallistujat voivat jakaa kokemuksiaan ja kannustaa toinen toisiaan koko kevään kestävässä kampanjassa.

 

Lautasmalli eduskuntaan

Eduskunnan tiloissa toimiva Amica-ravintola muistuttaa tietoiskujen avulla pienistä, terveyttä edistävistä valinnoista, mm. sydämelle hyvää tekevästä ruokavaliosta sekä aivojen vireyttä ja terveyttä tukevasta ruoasta. Amica esittelee lautasmallin, jossa puolet on salaattia tai vihanneksia.

 

Paula Risikko toimii kampanjan primusmoottorina

Kampanjan suojelijana ja kannustajana toimii varapuhemies Paula Risikko.
"Voimme jokainen omilla valinnoillamme vaikuttaa hyvinvointiimme. Nyt käynnistyvän kampanjan avulla terveellisten valintojen tekeminen on helpompaa. Monet yleiset terveysongelmat ovat vältettävissä tai niitä voidaan helpottaa terveellisellä ruokavaliolla ja lisäämällä liikuntaa. Pienillä arjen teoilla on suuri vaikutus jaksamiseen. Tervetuloa mukaan kaikki eduskuntalaiset, kukin omalla tavallaan", Risikko kannustaa.

 

Kaikki Suomen yritykset ja yhteisöt  on haastettu mukaan

Mukana Yksi elämä -terveystalkoissa ovat mm. Fountain Park, Suomen Hammaslääkäriliitto, Aivoliitto, Diabetesliitto, Suomen Sydänliitto, Elixir, Ellun kanat, Etelä-Suomen Media, Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry,  Taiste, Visma Seivices Oy ja Valo.

Yksi elämä -terveystalkoot on RAY:n rahoittamaa toimintaa, jonka tavoitteena on terveempi Suomi. Talkoisiin on haastettu kaikki Suomen työyhteisöt, isot ja pienet, yritykset ja organisaatiot. Lue tästä, miten helppoa osallistuminen on.

Artikkelin PDF