Hiihtolomalla leikitään - ja toki muulloinkin!

KIRJOITETTU 8.2.2016

Hiihtolomalla leikitään - ja toki muulloinkin!

Hiihtolomalla on hyvää aikaa ulkoilla yhdessä kavereiden tai vaikka perheen kanssa. Olemme koonneet suosituimpia ulkoleikkejä. Miten olisi vaikka talviolympialaiset?

1. Viestivalohippa 

Pimeässä leikittävä leikki. Sovitaan leikkialue. Hipalla on taskulamppu ja hän etsii piiloutuneita leikkijöitä lampun avulla. Ensimmäisenä löydetystä tulee uusi hippa ja hän jatkaa piiloon menneiden etsimistä. Viimeisenä löydetty on kierroksen voittaja ja seuraavan kierroksen ensimmäinen hippa.

 

2. Labyrinttihippa 

Tehdään lumeen kaivamalla ja siitä muotoilemalla suuri sokkelo, jonka sisällä hippaa leikitään. Lumivalleja ei tietenkään saa ylittää, vaan hippaa leikitään sokkelon sisällä juosten.

 

3. Jalkalumisota 

Sovitaan aika, jota lumisotaa leikitään, vaikka 10 minuuttia ja ajan päätyttyä lasketaan kaikkien saamat osumat. Ainoastaan jalkoihin osuneista heitoista saa pisteitä, muualle kehoon osuneista saa miinuspisteen.

 

4. Lumilinnan rakentaminen 

Pyöritetään viisi suurta palloa, jotka asetetaan kehäksi vieri viereen, niin että  keskelle sekä kahden pallon väliin jää tyhjä tila. Pyöritetään viisi keskikokoista palloa ja nostetaan ne viiden ison päälle ja sitten vielä viisi pienempää palloa keskikokoisten päälle. Täytetään lumella näiden viiden tornin väliin tiiviiksi.

 

5. Jäälinnan rakentaminen 

Tässä menee tovi, mutta tulos on hieno. Aina kun maito-, mehu- tai muu tölkki tyhjenee, täytetään se vedellä ja viedään ulos pakkaseen jäätymään. Kun jääharkko on valmis, kuoritaan tölkin kartonki sen ympäriltä ja asetetaan harkko tulevan linnan paikalle. Näin linna rakentuu pikku hiljaa.

 

6. Lumihevosten rakennus 

Maassa lepäävä hevonen onnistuu pyörittämällä kaksi isoa lumipalloa, joiden väliin pyöritellään yksi hieman pidempi. Kaulaa varten tehdään kolme pienempää palloa ja pääksi yksi soikeamman mallinen. Jalat ja korvat voi muotoilla lumesta ja harjan koristella vaikka oksista.

 

7. Kukkulan kuningas 

Yksi leikkijä kiipeää kukkulan huipulle ja muut yrittävät saada hänet horjahtamaan huipulta päästäkseen itse huipulle.

 

8. Talviolympialaiset - pulkalla lasku, lumipallon heitto, lumihyppy 

Selvitetään ensin, kuka laskee mäen pulkalla nopeimmin, sitten kuka heittää lumipallon pisimmälle ja kuka hyppää hangessa pisimmälle, joko juosten vauhtia tai vauhditta.

 

9. Pulkkaviesti 

Jakautukaa kahteen joukkueeseen ja menkää mäen alapuolelle. Kisa alkaa, kun ensimmäinen lähtee juoksemaan rinnettä ylös ja sitten laskee alas ja antaa pulkan seuraavalle. Voittajajoukkue on se, jonka kaikki osallistujat ovat kiivenneet mäen ylös ja laskeneet alas.