Perjantai 29.9. on punainen!

KIRJOITETTU 1.9.2017

Perjantai 29.9. on punainen!

Maailman sydänpäivää vietetään kaikkialla maailmassa perjantaina, syyskuun 29. päivänä. Maailman sydänjärjestö WHF nostaa tänä vuonna esiin sydänsairauksien ennaltaehkäisyn merkityksen yksilöille, yhteisöille, yhteiskunnalle ja taloudelle.

Suomessa Sydänliitto rohkaisee ihmisiä pukeutumaan punaiseen Maailman sydänpäivänä ja tekemään siten sydänterveydestä näkyvää. Maailmalla sydänterveyden väri on punainen ja Wear red -kampanjapäiviä on eri maissa järjestetty jo useiden vuosien ajan. Suomen Sydänliiton toimesta Pukeudu punaiseen -päiviä on vietetty 10 vuotta.  

Pukeudu punaiseen -päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta sepelvaltimotaudista ja sen riskitekijöistä. Terveellisellä ruoalla, liikunnalla ja tupakoimattomuudella sekä liiallisen stressin välttämisellä voidaan ennaltaehkäistä sydänsairauksia hyvinkin tehokkaasti.

Suomessa sydänterveyttä ylläpitävät elintavat tunnetaan hyvin ja suomalaisten sydänterveyden huima edistyminen viimeisten vuosikymmenten aikana saa jatkuvasti kiitosta maailmalla. Positiivisesta kehityksestä huolimatta sydän- ja verisuonisairaudet ovat edelleen suurin kuolinsyy Suomessa, joten terveellisiin elintapoihin on tärkeä kiinnittää huomiota.

Lähde mukaan

Suomen Sydänliiton Pukeudu punaiseen -haaste on tarkoitettu kaikille. Yksi elämä ottaa haasteen vastaan ja pukeutuu Maailman sydänpäivänä somessa punaiseen. Myös teillä kaikilla voi perjantai 29.9. olla rennosti punainen niin somekanavissa, verkkosivuilla kuin työpaikoillakin.  

Oman punaisen tyylin voi jakaa somessa #pukeudupunaiseen tai kampanjan kuvakilpailussa 22.9.–2.10.2017.

Lue lisää: sydän.fi/pukeudupunaiseen

Seuraa Sydänliittoa Facebookissa @sydanliitto ja Instagramissa @sydantekeehyvaa sekä Twitterissä @sydanmedia. Käytä Maailman sydänpäivänä tunnisteita #worldheartday #pukeudupunaiseen.