Tietoisuustaitojen opettelusta niksi lapsiperheen levottomaan arkeen?

Tietoisuustaitojen opettelusta niksi lapsiperheen levottomaan arkeen?

KIRJOITETTU 11.10.2017
Neuvokas perhe on tehnyt verkkosivuilleen rauhoittumisen ja läsnäolon harjoituksen lapsille ja vanhemmille. Miten lapsi hyötyy tietoisuustaitojen harjoittelusta, Neuvokas perheen suunnittelija Anne Kuusisto Yksi elämän terveystalkoista?

"Mindfulness-harjoitusten on tutkitusti todettu vähentävän stressin vaikutusta ja nopeuttavan stressistä toipumista. Tällaiset läsnäolon harjoitukset kehittävät muistia, oppimista ja ajattelua. Lisäksi ne lisäävät luovuttaa ja tunnetaitoja, auttavat tunnistamaan, miltä minusta tuntuu ja saamaan paremmin kiinni tunnetiloista.

Läsnäoloa voi harjoitella monella tavalla. Voi kuunnella äänitteen tai tehdä pieniä harjoituksia pitkin päivää, pitää aistit auki ja keskittyä hetkeen. Esimerkiksi syödessä voi kiinnittää huomionsa ruokaan ja katsella, miltä se näyttää ja tuoksuu. Hengitykseen keskittyminen on perusharjoitus, joka rauhoittaa heti sykettä ja alentaa stressireaktiota. Lapsen apuna hengittelyssä voi toimia hengityskaveri, oma unilelu.

Lapset ja vanhemmat voivat tehdä harjoitteen yhdessä. Ja lisäksi on erikseen oma harjoituksensa aikuisille, joka sopii niin ruuhkavuosiin kuin muihinkin tilanteisiin.

Tietoisuustaitojen harjoittelu yhdessä lapsen kanssa rauhoittaa oloa niin lapsella kuin aikuisella."

Mindfulness-harjoittelu on mielen jumppaa, jossa harjoitellaan hyväksyvää levollista läsnä olemista tässä hetkessä. Neuvokas perheen harjoitusäänite kestää 4,5 min. osoitteessa neuvokasperhe.fi.