Unelmien liikuntapäivä 10.5.2016

KIRJOITETTU 13.4.2016

Unelmien liikuntapäivä 10.5.2016

Miljoona suomalaista nauttii ja iloitsee liikunnasta 10. toukokuuta Unelmien liikuntapäivänä pitkin Suomen selkosia, puistoaukioita, päiväkotien ja koulujen pihoja, kadunvieriä, työpaikkojen aulatiloja ja kauppakeskuksia.

Unelmien liikuntapäivä 10.5.2016

 

Haussa hauskoja tilanteita

 

"Kyllä, meillä on hieno tavoite, että miljoona suomalaista lähtee liikkeelle hakemaan hauskoja ja iloisia tilanteita, hikiliikuntakin käy muttei ole lainkaan välttämätöntä", kertoo projektisuunnittelija Margit Eerola Yksi elämä -terveystalkoista.

"Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä. Samalla tavalla kuin ravintolapäivänä kuka tahansa voi pistää pystyyn yhden päivän ravintolan, Unelmien liikuntapäivänä kuka tahansa voi järjestää liikuntatapahtuman tai osallistua muiden unelmienliikuntapäivä.fi-sivuille ilmoittamiin tapahtumiin", Eerola jatkaa.

Esimerkiksi Tampereen Diabetesyhdistys ry, Pirkanmaan AVH-yhdistys ry ja Tampereen Sydänyhdistys ry on ilmoittanut tarjoavansa Unelmien liikuntapäivänä ulkojumppaa, venyttelyä, bocciaa ja kävelyä Tampereen Sorsapuistossa klo 13–15.

Kaikki unelmienliikuntapäivä.fi-sivuille ilmoitetut tapahtumat osallistuvat urheilu- ja liikunta-aiheisten palkintojen arvontaan.  Palkinnot arvotaan toukokuussa Unelmien liikuntapäivän jälkeen, ja voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti, rekisteröitymisen yhteydessä ilmoitettuihin sähköpostiosoitteisiin. Palkintoina arvotaan 2 500 euron Elämysmatkojen lahjakortti, neljä 200 euron lajikokeilua, kaksi Viking Linen Helsinki–Tukholma-risteilyä ja kaksi Helsinki–Tallinna-risteilyä.

Unelmien liikuntapäivää koordinoi Yksi elämä -terveystalkoot, Päivä on YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -tapahtuma. Toimintapäivän toteutuksessa on mukana Liikkujan polku -verkosto, johon kuuluu terveys-, liikunta- ja urheiluorganisaatioita.

Unelmien liikuntapäivä on myös startti isommalle unelmalle: se jatkuu syyskuussa "Liikkumisen unelmakuukautena" ja huipentuu "Liikkumisen unelmavuoteen 2017" Suomen juhliessa itsenäisyyden satavuotista historiaa teemalla "Yhdessä".

 

Teksti ja kuvat: Yksi elämä

 

Lue Margitin Unelmien liikuntapäivä -vinkit

  1. Osallistu muiden järjestämiin tapahtumiin. Katso, mitä paikkakunnallasi tapahtuu 10.5.2016. Käy tutustumassa unelmienliikuntapäivä.fi-sivustoon. Sivuille tulevat kaikki alueesi tapahtumat, ja sieltä voit nähdä, mitä eri puolilla Suomea tapahtuu. Osallistu muiden tapahtumiin ja kutsu myös muita.

  1. Järjestä oma liikunnallinen tapahtuma. Se voi olla ihan mitä vaan. Unelmien liikuntapäivänä voit hullutella yleisillä paikoilla ja katsoa, liittyvätkö muutkin hauskanpitoon. Kutsu mukaan ystäviä, tuttuja ja naapureita.

  1. Kun innostut: Ilmoita tapahtumasi unelmienliikuntapäivä.fi-sivulle. Tapahtuman järjestämisestä löytyy lisätietoja: unelmienliikuntapäivä.fi/vinkkeja. Jos tapahtuman ilmoittaminen verkkosivuille tuntuu vaikealta, voit kysyä apua Unelmien liikuntapäivän teknisestä tuesta numerosta 010 231 5344. Numero päivystää maanantaista perjantaihin klo 9–11 ja 12–14.

     Laitetaan yhdessä liikettä niveliin!

     Margit Eerola                                                     

     projektisuunnittelija

     Yksi elämä -terveystalkoot