Terveellinen syöminen sopii kaikille

Ruoalla on suuri vaikutus terveyteemme. Terveellinen syöminen suojaa monilta sairauksilta ja auttaa jaksamaan paremmin arjessa. Syöminen ei ole vain ravintoaineiden tankkausta. Yhteinen ateria...

Jottei enää raskausdiabetesta

Äidit ja ammattilaiset kokosivat raskausdiabeteksen sairastaneille äideille turvallista tutkimukseen ja pitkäaikaiseen kokemukseen perustuvaa tietoa raskausdiabeteksen jälkeisestä hoidosta.

Pysäytä esidiabetes ja ehkäise tyypin 2 diabetesta

Vain ikävuodet ja geenit ovat annettuja - muihin diabetekselle altistaviin tekijöihin voit itse vaikuttaa.

Matalan verensokerin ensiapu

Hypoglykemian eli liian matalan verensokerin tuntemukset ovat moninaiset. Jos taju on tallella, on kiire syödä tai juoda jotain sokeripitoista - vaan ei liian paljon.

Sairastitko raskaana ollessasi raskausdiabeteksen? Muista hoitaa itseäsi

Vaikka raskausdiabeteksen oireet usein häviävät synnytyksen jälkeen, sairastumista ei kannata unohtaa. Raskausdiabetes altistaa äidin myöhemmin puhkeavalle diabetekselle, etenkin tyypin 2...

Tyypin 2 diabetes riskiä voi itse alentaa

Diabetes on sairaus, jonka eri tyypit poikkeavat täysin toisistaan. Tyypin 1 diabeteksen syntyyn ei voi vaikuttaa elintavoilla. Tyypin 2 diabetes riski on sen sijaan vahvasti yhteydessä elintapoihin.

Asumaan muille maille

Ulkomaille muuttavaa diabeetikkoa askarruttaa moni asia. Miten diabeteksen hoito järjestyy ulkomailla? Miten saan hoitovälineitä ja lääkkeitä? Mitä tapahtuu sosiaaliturvalleni?

Liike on lääke

Liikkumattomuus maksaa yhteiskunnalle vuosittan jopa 3 miljardia euroa. Liikunnalla on paljon terveysvaikutuksia. Koko Suomi liikkuu 10.5.2016 Unelmien liikuntapäivänä.

Yksi elämä -järjestöt kannattavat sokeriveroa

Sokerin saanti on liian suurta aiheuttaen monia terveyshaittoja. Yksi elämä -järjestöt ja Hammaslääkäriliitto jakavat THL:n ja VRN:n huolen makeisia ja jäätelöä koskevan veron poistosta.

Diabeetikon määräaikaishuoltojen muistilista

Diabeteksen hyvän hoidon muistilistasta näet, millaisin määräajoin esimerkiksi munuaisten tai silmänpohjien tilanne pitäisi tarkistaa. Tarjolla on omat esitteensä lasten ja aikuisten diabeteksesta...

Opi verkossa diabeteksesta

Oletko sairastunut hiljattain tyypin 2 diabetekseen? Tyyppi 2 tutuksi -verkkokurssi voi olla juuri sinulle.

Kun hätä on tämän näköinen, soita 112

Tunnistatko aivoverenkiertohäiriön tai sydäninfarktin oireet? Oireiden ilmetessä on kiire hoitoon ja oikea tapa toimia on välitön soitto hätänumeroon 112.

Diabeteksen riskitesti punnitsee elintavat ja sukurasitteet

Arvioi riskisi sairastua tyypin 2 diabetekseen helposti Diabetesliiton julkaisemalla riskitestillä.