Artikkelit

Näiltä sivuilta löydät aivoterveyteen, diabetekseen, hengitysterveyteen, mielenterveyteen, sydänterveyteen, syöpään sekä yleiseen terveyden edistämiseen liittyviä artikkeleita. Artikkelit on jaoteltu sisällön mukaan. Sivun yläreunasta löydät hakua tarkentavat valinnat.

« Takaisin

Tiedote: Tehdään yhdessä #UnelmienLiikuntapäivä 10.5.2016

KIRJOITETTU 18.12.2015

Tiedote: Tehdään yhdessä #UnelmienLiikuntapäivä 10.5.2016

Hurahda Sinäkin toukokuussa Unelmien liikuntapäivään, kaikenlaisen liikkumisen pop up -tapahtumaan. Tuhansissa liikuntatempauksissa otetaan 10.5. ilo irti liikkumisesta. Yksi elämä kutsuu Sinut mukaan! Osallistu ja vie viestiä eteenpäin työpaikallasi. Unelmien liikuntapäivä liikuttaa myös työn lomassa ja työpaikalla.

Unelmien liikuntapäivän aikana kaikkialla Suomessa järjestetään tuhansia liikuntatempauksia ja tapahtumia. Päivän tarkoituksena on innostaa kaikki vauvasta vaariin löytämään itselleen uusia tapoja liikkua. Yhteinen matka kohti 10.5. on alkanut tänään, kun tapahtuman verkkosivut unelmienliikuntapäivä.fi on nyt avattu. Sivuilla voi ilmoittaa oman tapahtuman ja ilmoittautua osallistujaksi muiden tapahtumiin.

  -  Unelmien liikuntapäivän tarkoitus on madaltaa kynnystä kokeilla uusia liikkumisen tapoja ja löytää itselle paras ja hauska tapa pysyä liikkeellä, sanoo tapahtumaa synnyttämässä olevien Yksi elämä terveystalkoiden ja Valo ry:n edustaja Tuija Brax.

Oman liikuntatapahtuman voi järjestää yritys, urheiluseura, työporukka tai kuka vain yksittäinen ihminen. Unelmien liikuntapäivän tapahtumat ovat kokonaan jokaisen järjestäjien omia. Unelmien liikuntapäivä -organisaatio tarjoaa puitteet tapahtumista ilmoittamiseen ja kannustaa kaikkia ottamaan päivän omakseen.

Jokainen voi itse tehdä osallistumisestaan sellaisen kuin haluaa. Tapahtuma voi olla kaikkea kulttuurikävelystä triathloniin. Esimerkiksi urheiluseura Tapanilan Erä on mukana useiden lajien voimalla.

  -  Haluamme olla jakamassa liikunnan riemua. Monilajiseurana järjestämme urheilusta kiinnostuneille mahdollisuuksia kokeilla useita erilaisia liikunta- ja urheilulajeja. Seuramme jäsenet ovat paikan päällä kertomassa urheilulajeistaan, kertoo Tapanilan Erän puheenjohtaja Anne Aalto.

Unelmien liikuntapäivä on päivä, jolloin kutsumme kaikki järjestämään liikuntatapahtumia, avoimista harjoituksista turnauksiin, kuntosalien avoimien ovien päivistä polttopallon peluuseen, kulttuurikävelyyn ja 50 km pyörälenkkiin.  Unelmien liikuntapäivä on liikunnan Pop-up -päivä. Me kaikki järjestämme erilaisia liikunnallisia tapahtumia, joihin kutsumme mukaan ystävät, naapurit, työkaverit, kyläläiset, seuratoverit.. - tapahtuman koon ja luonteen  mukaan. 
 

Osallistu ja vie viestiä eteenpäin työpaikallasi. Unelmien liikuntapäivä liikuttaa myös työn lomassa ja  työpaikalla

 
Unelmien liikuntapäivä on YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health päivänä 10.5. järjestettävä tapahtuma. Tapahtumaa ovat edistämässä suomalaisten terveys-, liikunta- ja urheiluorganisaatioiden verkostot. Päivä on myös startti isommalle unelmalle. Se jatkuu syyskuussa "Liikkumisen unelmakuukautena" ja huipentuu "Liikkumisen unelmavuoteen 2017" Suomen juhliessa itsenäisyyden 100-vuotista historiaa teemalla "Yhdessä".
 
Tapahtuman yhteinen hashtag on #UnelmienLiikuntapäivä.

 

Lisätietoja

Eija Seppänen, viestintäpäällikkö, Yksi elämä -terveystalkoot, eija.seppanen(at)yksielama.fi 040 508 3645
Tuula Paataja, viestintäpäällikkö, Valo tuula.paataja(at)valo.fi 040 521000
Matleena Livson, erityisasiantuntija, Liikkujan polku –verkosto, matleena.livson(at)valo.fi 040 770 2924

 
Tiedote PDF-tiedostona.