Artikkelit

Näiltä sivuilta löydät aivoterveyteen, diabetekseen, hengitysterveyteen, mielenterveyteen, sydänterveyteen, syöpään sekä yleiseen terveyden edistämiseen liittyviä artikkeleita. Artikkelit on jaoteltu sisällön mukaan. Sivun yläreunasta löydät hakua tarkentavat valinnat.

Oppia oppimiseen ja elämään

Kukaan ei ole seppä syntyessään. Musiikkiharrastus luo pohjan uusien asioiden oppimiselle: vastuu on itsellä, mutta oppia voi jokainen.

Musiikkia aivoille

Musiikin kuunteleminen rentouttaa ja vaikuttaa aivojen mielihyväkeskukseen samalla tavalla kuin vaikkapa reipas juoksulenkki tai herkullinen ateria. Se, millaista musiikkia kannattaa aivojen tueksi...

Asiantuntija vastaa: Miten paljon liikkuvan lapsen pitäisi syödä?

9-vuotias poikani harrastaa valtavasti liikuntaa ja on jatkuvasti tosi hoikka. Pitäisikö tästä huolestua, ja mitä liikkuvan lapsen tulisi syödä? Liikkuva lapsi on ilon aihe, liikunta toivottavasti...

Kokonaisuus ratkaisee ravitsemussuosituksissa

Koko väestölle tarkoitetut ravitsemussuositukset uusittiin vuoden 2014 alusta. Uudistetuissa suosituksissa korostetaan terveellisen ruokavalion kokonaisuutta yksittäisten ravintoaineiden sijaan.

Puhutaan rahasta - faktaa terveyden edistämisen vaikutuksista

Puhutaan rahasta - faktaa terveyden edistämisestä -seminaarissa lyötiin faktat pöytään ja puhuttiin rahasta. Keskustelua käytiin vilkkaasti mm. liikunnan merkityksestä.

Diabeetikon määräaikaishuoltojen muistilista

Diabeteksen hyvän hoidon muistilistasta näet, millaisin määräajoin esimerkiksi munuaisten tai silmänpohjien tilanne pitäisi tarkistaa. Tarjolla on omat esitteensä lasten ja aikuisten diabeteksesta...

Opi verkossa diabeteksesta

Oletko sairastunut hiljattain tyypin 2 diabetekseen? Tyyppi 2 tutuksi -verkkokurssi voi olla juuri sinulle.

Kun hätä on tämän näköinen, soita 112

Tunnistatko aivoverenkiertohäiriön tai sydäninfarktin oireet? Oireiden ilmetessä on kiire hoitoon ja oikea tapa toimia on välitön soitto hätänumeroon 112.

Mieli ruokaa

Ravinnolla on väliä - myös aivoillemme. Fiksut valinnat ruokapöydässä tehostavat aivojen uusiutumista ja vaikuttavat suoraan myös mielialaan.

Pulssin tunnustelusta kansalaistaito

Tunne pulssisi ja ehkäise aivoinfarkti! Epäsäännöllinen pulssi voi olla merkki eteisvärinästä, joka saattaa johtaa aivoinfarktiin. Ota siis rento ranneote ja opi koko kansan itsepuolustustaito.
Näytetään tulokset 171 - 180 / 182
Merkintöjä per sivu 10
/ 19