Kesällä kevyesti fiilistellen ja kampanjoiden

Taksiliitto kutsui Yksi elämä -terveystalkoot mukaan Taksimessuille Tampereen messu- ja urheilukeskukseen 6.-7. kesäkuuta.

Me puolestaan kutsuimme taksikuskit osastollemme pikahuoltoon, sillä taksinkuljettajat huollattavat autojaan määräajoin ja huolella, mutta eivät yhtä säännöllisesti pidä huolta omasta itsestään. Pikahuollossa mitattiin mm. verenpaine, tunnistettiin vanhoja autoja sekä kokeiltiin 50 pennin pajatsoa. Toisen päivän aamuna oli myös mahdollisuus puhaltaa alkometriin.

Miksi asia on näin tärkeä, diabeteshoitaja Kati Hannukainen Diabetesliitosta?

"Joka kolmannella suomalaisella on kohonnut verenpaine. Taksikuskit ovat tästä tuskin poikkeus. Kohonnut verenpaine on yksi valtimotautien suurimmista vaaratekijöistä. Se voi vaurioittaa sydänlihasta ja verisuonia, altistaa aivoinfarktille sekä aivoverenvuodolle sekä suurentaa tyypin 2 diabetesriskiä.

Kohonnut verenpaine ei luotettavasti näy eikä tunnu, joten sen saa selville vain mittaamalla. Jokaisen aikuisen on tunnettava verenpaineensa ja mitattava se vähintään viiden vuoden välein, ja useammin, jos paine on ollut lievästikin koholla."

Yksi elämän osastolla on myös vanhojen Matchbox-autojen tunnistuskisa, jossa paras tunnistaja molempina päivinä voitti Sydänmerkki-herkkukassin. 25 tarkoin valittua autoa kuuluu tuusulalaisen Pentti Tähtisen 600 pikkuauton kokoelmaan. Pikkuautojen lisäksi osastolla oli Veikkaukselta lainassa oleva nostalginen 50-pennin museopajatso, jota pääsevät kokeilemaan kaikki yli 18-vuotiaat vieraat.

Yksi elämä -vuosien aikana olemme oppineet tekemään kevyttä, iloista ja elämänmukaista viestintää, ja olemme havainneet, että kesä on erityisen otollista aikaa tällaisille viesteille. Välitimme uutiskirjeissä ja sosiaalisen median kanavissa kesäisiä reseptejä, PPP-blogeja sekä erilaisia kesään liittyviä testejä. Suuren suosion saivat tanssikortit, joita myös painatimme ja lähetimme suomalaisille tanssilavoille nippujakeluna. Myös edellisen kesän hitti- eli alkoholittomat drinkit olivat hyvää jakotavaraa.