Yhteistyön vuosi

Vuosi 2016 oli yhdessätekemisen vuosi. Edellisenä vuonna käynnistyneet Yksi elämä -terveystalkoot etenivät kaikilla rintamilla. Suurin yhteinen onnistuminen koettiin 10. toukokuuta, kun ensimmäiseen valtakunnalliseen Unelmien liikuntapäivään osallistui yli 200 000 kansalaista.

2016

Yksi elämä -terveystalkoissa mukana oli satoja työyhteisöjä ja poliittisia päättäjiä, tuhansia ammattilaisia sekä satoja tuhansia kansalaisia. Hyvän etenemisen mahdollistivat vahva yhteinen tahto, selkeämpi fokus sekä Yksi elämälle sopivat kumppanit.

numeeriset tavoitteet

Numeeriset tavoitteet ovat tärkeitä kirittäjiä, mutta niiden vangiksi ei sovi jäädä. Yhtä tärkeää kuin työelämän terveystalkoisiin osallistuneiden määrä on osallistumisen laatu.

Kun tavoittelemme pysyviä muutoksia kansalaisten terveydentilaan, meidän on vaikutettava kansalaisten lisäksi myös terveysalan ammattilaisiin ja päätöksen tekijöihin. Haluamme päättäjien tekevän terveyttä ja hyvinvointia tukevia päätöksiä ja ymmärtävän, että jokainen päätös on terveyspäätös. Terveysalan ammattilaisia haluamme tukea haastavassa asiakas- ja potilastyössä.

Koska työikäiset ovat tärkein kohderyhmämme, työelämän terveystalkoisiin oli saatava mukaan vähintään

100

työyhteisöä

Koska halusimme nostaa terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen kahvipöytäkeskustelujen aiheeksi ja saada aikaan terveystekoja, tarvitsimme kansalaisten tavoittamiseksi näkyvyyttä eri medioissa. Asetimme tavoitteeksi

200

mediaosumaa

Koska halusimme strategiamme mukaan myös tehdä terveysviestintää uudella tavalla, asetimme mahdollisuusviestinnälle tavoitteeksi

50

tekoa

Lopputulos

Yritysten lisäksi mukana on julkisen sektorin toimijoita ja järjestöjä, kuten eduskunta, Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos THL, Martat, Hammaslääkäriliitto sekä Helsingin Yliopisto. Yrityksistä mukana on mm. Viking Line, Pöyry, ISS, Accenture, Novartis ja Turun Sanomat.

350

TYÖYHTEISÖÄ

Puolet näistä mediaosumista liittyi Unelmien liikuntapäivään, mikä kertoo sen kampanjan erityisen hyvästä onnistumisesta.

686

MEDIAOSUMAA

Mahdollisuusviestinnässä tavoittelimme 50 tekoa. Jos olisimme laskeneet Yksi elämä goes herätysliike aamuvenyttelyt 19 erilliseksi teoksi, tämäkin tavoite olisi saavutettu.

40

TEKOA

Vaikuttajaviestinnässä vuonna 2015 aloimme puhumaan rahasta. Näkökulma toimi ja vuonna 2016 Yksi elämä järjesti seitsemän puhutaan rahasta tilaisuutta. Näissä rahasta oli puhumassa:

135

POLIITIKKOA