Alkoholi

Alkoholinkäytön vähentäminen kannattaa. Kohtuullinenkin juominen voi lisätä syövän ja monien muiden sairauksien riskiä.

Vinkkejä alkoholinkäytön vähentämiseen

Artikkelit

Alkoholinkäytön vähentäminen kannattaa

Alkoholinkäytön vähentäminen kannattaa. Kohtuullinenkin juominen voi lisätä syövän ja monien muiden sairauksien riskiä.
Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Aineistot

5 vinkkiä alkoholista

Alkoholi on eräs Yksi elämän teema-aiheista. Yksi elämä -vinkkikortit tarjoavat asiantuntijoiden vinkit terveempään elämään.
Katso kaikki teemaan liittyvät aineistot

Faktat

Alkoholi ja suhteet

Alkoholi ja suhteet

Alkoholi on Suomessa tärkeä sosiaalisten suhteiden voiteluaine. Juominen vahvistaa tunteita yhteenkuuluvuudesta. Se myös antaa rohkeutta osoittaa toisille, mitä itse tuntee. Juomiseen liittyvät sosiaaliset tunteet lienevät tärkein yksittäinen syy juoda.

Hyvät yhteenkuuluvuuden kokemukset eivät kuitenkaan ole alkoholin aiheuttamia. Pikemminkin alkoholi toimii katalyyttina asioille, joka hyviä porukoita muutenkin yhdistää: kaveruus, yhteiset harrastukset, työ jne. Siksi saattaa seurata ongelmia, jos jonkun porukan yhdessäolo perustuu pelkästään juomiselle.

Jos juominen on ainoa asia, jonka myötä tuntee olevansa tasaveroinen osa porukkaa tai ylipäänsä maailmaa, voi olla syytä hakea apua. Tämä on oire depressiosta, jota runsas juominen vain pahentaa.

Kokeile: Ole juodessasi hauska muidenkin kuin omasta mielestäsi. Toisin sanoen pidä juominen sillä tasolla, että pysyt mukana porukkahengessä ja yhteisessä tekemisessä. Tuleeko ilo viinasta vai seurasta?

Lähde: EHYT ry


Katso kaikki teemaan liittyvät faktat