Ympäristö

Monet käytännön ilmasto- ja ympäristöteot hyödyttävät samalla omaasi ja muiden terveyttä. Jokainen voi omilla elintavoillaan toimia luonnon ja ympäristön hyväksi.

Testaa tietosi ilmastonmuutoksesta

Ilmastonmuutoksen seuraukset hyvinvointiin

Artikkelit

Hyväksi ympäristölle, hyväksi terveydelle

Jokainen voi omilla elintavoillaan toimia luonnon ja ympäristön hyväksi. Hyvä uutinen on, että näillä valinnoilla lisää samalla meidän kaikkien terveyttä ja hyvinvointia.

Ympäristöterveys on huomisen puheenaihe

Maapallomme on ihmeellinen biologinen järjestelmä, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ihmisille suotuisat olosuhteet ovat muotoutuneet pitkän ajan kuluessa.
Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Aineistot

5 vinkkiä nikotiinittomaan elämään

Nikotiinittomuus on eräs Yksi elämän teema-aiheista. Yksi elämä -vinkkikortit tarjoavat asiantuntijoiden vinkit terveempään elämään.

5 vinkkiä ympäristön ja terveyden hyväksi

Ympäristö ja terveys on eräs Yksi elämän teema-aiheista. Yksi elämä -vinkkikortit tarjoavat asiantuntijoiden vinkit terveempään elämään.

Tuoksut ja tuoksuttomuus

Hengitysliiton verkkosisältöä keinotekoisten tuoksujen vähentämisestä ja luonnollisten tuoksujen suosimisesta.

Vältä ja vähennä katupölyä

Hengitysliiton tuottamat videot, joissa käsitellään katypölyn terveysvaikutuksia.

Polta puuta puhtaasti

Puun poltto tuottaa aina pienhiukkasia ja terveydelle haitallisia yhdisteitä. Päästöjen määrään voi vaikuttaa polttamalla kuivaa puuta puhtaasti!
Katso kaikki teemaan liittyvät aineistot

Faktat

Monimuotoinen ympäristö on hyvinvoinnin perusta

Monimuotoinen ympäristö on hyvinvoinnin perusta

Yhteys luontoon vahvistaa vastustuskykyämme allergioita ja muita autoimmuunisairauksia vastaan. Samalla stressi lievenee ja mieliala kohenee.
 
Jos kosketus luontoon vähenee, immuunipuolustusjärjestelmämme ei kehity riittävästi. Erityisesti kaupungeissa voi luonnollinen yhteys luonnossa olevaan terveydelle hyödylliseen mikrobilajistoon vähentyä. Seurauksena voi olla allergia, keliakia, diabetes tai jokin muu krooninen immuunisairaus.
 
Luonnon monimuotoisuus ja toimintakyky ovat heikentyneet, ja tämä vaikuttaa kielteisesti myös ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. 
 
Ilmastonmuutosta ja ympäristösaasteita torjumalla ehkäistään ympäristö- ja terveyshaittojen syntyä sekä samalla turvataan luonnon monimuotoisuutta.
 
Lue lisää: Sitä on nyt ilmassa (pdf)
 


Katso kaikki teemaan liittyvät faktat