Ympäristö

Monet käytännön ilmasto- ja ympäristöteot hyödyttävät samalla omaasi ja muiden terveyttä. Jokainen voi omilla elintavoillaan toimia luonnon ja ympäristön hyväksi.

Testaa tietosi ilmastonmuutoksesta

Ilmastonmuutoksen seuraukset hyvinvointiin

Artikkelit

Hyväksi ympäristölle, hyväksi terveydelle

Jokainen voi omilla elintavoillaan toimia luonnon ja ympäristön hyväksi. Hyvä uutinen on, että näillä valinnoilla lisää samalla meidän kaikkien terveyttä ja hyvinvointia.

Ympäristöterveys on huomisen puheenaihe

Maapallomme on ihmeellinen biologinen järjestelmä, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ihmisille suotuisat olosuhteet ovat muotoutuneet pitkän ajan kuluessa.
Katso kaikki teemaan liittyvät artikkelit

Aineistot

5 vinkkiä nikotiinittomaan elämään

Nikotiinittomuus on eräs Yksi elämän teema-aiheista. Yksi elämä -vinkkikortit tarjoavat asiantuntijoiden vinkit terveempään elämään.

5 vinkkiä ympäristön ja terveyden hyväksi

Ympäristö ja terveys on eräs Yksi elämän teema-aiheista. Yksi elämä -vinkkikortit tarjoavat asiantuntijoiden vinkit terveempään elämään.

Tuoksut ja tuoksuttomuus

Hengitysliiton verkkosisältöä keinotekoisten tuoksujen vähentämisestä ja luonnollisten tuoksujen suosimisesta.

Vältä ja vähennä katupölyä

Hengitysliiton tuottamat videot, joissa käsitellään katypölyn terveysvaikutuksia.

Polta puuta puhtaasti

Puun poltto tuottaa aina pienhiukkasia ja terveydelle haitallisia yhdisteitä. Päästöjen määrään voi vaikuttaa polttamalla kuivaa puuta puhtaasti!
Katso kaikki teemaan liittyvät aineistot

Faktat

Tupakoinnin lopettaminen on ympäristöteko

Tupakoinnin lopettaminen on ympäristöteko

Tupakan tuotantoketjun jokainen vaihe edistää ilmastonmuutosta. Lähes puolet ilmastovaikutuksista tulee tupakanlehtien kuivatuksesta. Savukkeiden valmistamiseen tarvitaan vuosittain yli 30 miljoonaa tonnia tupakanlehtiä, joita kuivatetaan polttamalla puuta ja hiiltä. Polttaminen aiheuttaa päästöjä ja hävittää hiilinieluina toimivia metsiä.
 
Tupakantumppi on maailman yleisin roska. Maailmanlaajuisesti ympäristöön heitetään 4,5 biljoonaa ja Suomessa yli kolme miljardia tumppia vuosittain. Tumppien filttereissä on selluloosa-asetaattia, joka on maatumatonta muovia. Lisäksi niissä on monia myrkyllisiä ympäristöön liukenevia kemikaaleja, kuten kadmiumia, arsenikkia ja lyijyä.
 
Lue lisää: Suomen ASH ry


Katso kaikki teemaan liittyvät faktat