Terveystalkoot Wanhassa Satamassa

Kiinnostavatko löytöretkeilijä Pata Degermanin kokemukset Antarktikselta? Entä kognitiotieteen dosentti Minna Huotilaisen esitys aivojen hyvinvoinnista ja palautumisesta? Entä Sydänliiton uuden ylilääkärin Anna-Mari Hekkalan kysymys: Tunnetko omat arvosi? Tai Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujusen maailmoita syleilevä otsikko: Missä maailma menee?

Näihin kaikkiin ja moniin muihinkin kysymyksiin lupasimme kertoa vastauksen 9. maaliskuuta Work goes happyssa Helsingissä Wanhassa satamassa. Yksi elämä -terveystalkoot oli WGH17-pääyhteistyökumppani. Kutsuimme mukaan kaikki omasta ja työyhteisönsä hyvinvoinnista kiinnostuneet.

Samalla julkaisimme myös WGH:n kanssa tekemämme yhteisen tutkimuksen siitä, mikä tuo voimia arkeen ja mikä niitä vastaavasti syö. Tutkimus toteutettiin 1.11.2016–15.2.2017 välisenä aikana, ja siihen osallistui 805 henkilöä.

Vastaajat kirjoittivat vastauksensa omin sanoin ja arvioivat toisten kirjoittamien vastausten tärkeyttä itselleen. Tutkimus toteutettiin Fountain Parkin -aivoriihimenetelmällä. Tutkimuksen toteutti ja raportoi Yksi elämän viestintäpäällikkö. Alla päälöydös ja linkistä käynti tiedotteeseen:

Työ syö meitä
Suomalainen työelämä näyttäytyy karuna. Voimia arjessa syövät jatkuva kiire, huono työilmapiiri sekä kehnot johtajat. Hyvät asiat löytyvät useimmin työn ulkopuolelta. Voimia arkeen tuovat perhe, läheiset ja ystävät.

Yksi elämän salista oli tehty kaupunkimetsä, jossa kaupunkirasteina olivat Pieni Päätös Päivässä - teemat alkoholi, liikunta, ruokailu, stressi, suhteet, tupakka ja uni. Alkoholissa kumppanina oli EHYT, liikunnassa Elixir, tupakassa Hengitysliitto ja Unessa Lifted. Uusille työelämän terveystalkoolaisille annettiin Yksi elämä -ämpäri.

Työhyvinvoinnin päivään osallistui yli 2500 kävijää. Yksi elämän VIP-aamiaiselle osallistui 80 kutsuttua.