Työhyvinvointia pienillä teoilla

Yksi elämä on kannustanut työyhteisöjä terveyttä edistäviin valintoihin jo usean vuoden ajan terveystalkoiden ja Unelmien työpäivä -kampanjan avulla.

Yksi elämä -terveystalkoot

Työelämässä olevat suomalaiset viettävät ison osan arjestaan työpaikoilla. Terveyden ja työhyvinvoinnin kannalta on oleellista, minkälaisia pieniä valintoja ja tekoja työpäivien aikana tehdään. Yksi elämä kannusti vuosina 2016–2020 työyhteisöjä terveyttä edistäviin tekoihin materiaalipaketin, viikoittaisten vinkkikirjeiden ja kuukausittaisen uutiskirjeen avulla. Lisäksi työyhteisöjen oli mahdollista saada näkyvyyttä Yksi elämä -verkkopalvelussa. Terveystalkoisiin osallistui yhteensä noin 1 400 yritystä ja organisaatiota. Yksi elämä kiittää kaikkia mukana olleita työyhteisöjä.

 

Unelmien työpäivä

Yksi elämä järjesti neljänä vuotena työhyvinvoinnin pop up -päivän – Unelmien työpäivän. Kampanjaan osallistuneet työyhteisöt saivat ideoida oman tapahtumansa, joilla toivat iloa työarkeen. Vuonna 2020 Unelmien työpäivässä oli mukana n. 1 650 työyhteisöä ympäri Suomen.

Löydä mielenkiintoisia työhyvinvointiin liittyviä puheenvuoroja Unelmien työpäivä -soittolistalta.

 

 

 

Tutustu terveemmän elämän avaimiin

Hyväksi ympäristölle, hyväksi terveydelle

Jokainen voi omilla elintavoillaan toimia luonnon ja ympäristön hyväksi. Hyvä uutinen on, että näillä valinnoilla lisää samalla meidän kaikkien terveyttä ja hyvinvointia.

Hyvät ihmissuhteet kantavat läpi elämän

Hyvät ihmissuhteet vaikuttavat elämänlaatuun. Myönteiset ja turvalliset suhteet puolisoon, perheenjäseniin, ystäviin, työkavereihin tai naapureihin ovat tärkeitä hyvinvoinnin kannalta.

Alkoholinkäytön vähentäminen kannattaa

Alkoholinkäytön vähentäminen kannattaa. Kohtuullinenkin juominen voi lisätä syövän ja monien muiden sairauksien riskiä.

Digitaalisuus vie kohti terveempiä elämäntapoja

Suomessa jo noin puolella miljoonalla ihmisellä on diabetes. Selvästi suurin ryhmä ovat tyypin 2 diabeetikot, joita tiedetään olevan noin 300 000. Lisäksi arvellaan, että noin 150 000 sairastaa...