StopDia Työkalupakki työpaikoille

StopDia Työkalupakki työpaikoille

Avainsanat:

Mikä?

StopDian Työkalupakki on kokoelma konkreettisia keinoja muokata työympäristöä sellaiseksi, että työntekijän on vaivattomampaa tehdä hyvinvointiaan tukevia valintoja työaikana.

Mitä sisältää?

Kunnon ateria vai kuppi kahvia lounaaksi? Banaani vai viineri välipalaksi? Autolla vai pyörällä? Istuen vai seisten? Hissi vai portaat?

 

Teemme joka päivä jopa 10 000 käyttäytymiseemme vaikuttavaa valintaa. Monilla niistä on merkitystä hyvinvoinnille ja terveydelle. Vain pieni osa valinnoista perustuu tietoiseen

harkintaan toiminnan mahdollisista seurauksista. Loput tapahtuvat automaattisesti – jopa tiedostamatta – paljolti ympäristön vihjeiden ohjaamina.

 

Huomattava osa valinnoista tehdään työaikana. Fyysisellä ja sosiaalisella työympäristöllä on siten keskeinen vaikutus valintoihin ja elintottumusten muodostumiseen.

 

StopDia Työkalupakki kokoaa valtaosin yksinkertaisia ja vähällä vaivalla toteutettavia, tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja työnantajahaastatteluihin perustuvia keinoja muokata työympäristöä terveyttä tukevaan suuntaan. Työkalupakin toimet kohdistuvat ruokailuun, fyysiseen aktiivisuuteen ja työstä palautumiseen.

Kenelle?

Työyhteisöille, työterveyspalveluille ja ruokapalveluille

Mistä saatavilla?

Lataa StopDia Työkalupakki (pdf)

Lataa StopDia Työkalupakkia esittelevä tiivis Tiedä ja Toimi -kortti (pdf)

Mistä lisätietoja?

Tutkija Eeva Rantala, eeva.rantala(at)vtt.fi